I BRIŠNIK ODABRAO HDZ BiH

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Koalicija stranaka okupljenih oko Hrvatskoga narodnoga sabora BiH upriličila je predizbornu javnu tribinu u zgradi osnovne škole u Brišniku.

Nakon predstavljanja svih kandidata  nazočnima se obratila Anita Batarilo, kandidatkinja za Skupštinu HBŽ. U svome obraćanju govorila je o razlozima uključenja u politiku ali i odabiru upravo HDZ-a BiH.

Jozo Bagarić, nositelj liste HDZ-a BiH za federalni Parlament  govorio je o odnosu platformaške federalne Vlade i sustavnom ukidanju prava hrvatskih branitelja.

O razlici u političkom djelovanju između dr. Dragana Čovića i Martina Raguža, iz osobnog iskustva, utemeljenoga na izravnom sudjelovanju na sastancima iza zatvorenih vrata u Bruxellesu, gdje su nazočili i predstavnici druga dva naroda i gdje je dr. Čović pokazao ustrajnost i čvrstoću u zastupanju hrvatskih interesa, govorio je Jakov Skočibušić.

 

Krvavi rat je, Bogu hvala, iza nas, no borba za jednakopravnošću nastavila se u parlamentima. Ovi su izbori uistinu povijesni za hrvatski narod i važno je u što većem broju izići i podržati dr. Dragana Čovića za hrvatskoga člana Predsjedništva, HDZ BiH i koaliciju stranaka okupljenih oko HNS-a BiH, naglasio je Skočibušić.

 

Na samome kraju nazočnima se obratio Ivan Vukadin, kandidat za Skupštinu HBŽ. Naglasio je kako je na današnji dan, 29. rujna 2010. godine, dakle prije četiri godine, postavljen kamen-temeljac za izgradnju VE Mesihovina.

Nakon općih izbora 2010., uspostavljanjem platformaške Vlade F BiH dotadašnja uprava EP HZ HB odmah je smijenjena i na njeno čelo su dovedeni ljudi koji su ovaj projekt zaustavili. Zato je važno izići na izbore, zaokružiti HDZ BiH i stranke HNS-a, i uspostaviti vertikalu vlasti: od općine do države, i nastaviti s 2010. godine zaustavljenim projektima, među njima i s izgradnjom VE Mesihovina. Stoga, 12. listopada, iziđite na izbore, animirajte svoje ukućane, rodbinu, prijatelje i zaokružite HDZ BiH – snagu kojoj vjerujemo, zaključio je Vukadin.

 

Tekst i foto: Ivica Šarac