FRA STJEPAN MARTINOVIĆ: Dragi fra Mario, dobro došao u župu meni toliko dragu, jer je posvećena Srcu Isusovu!

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Ako se po jutru dan poznaje, i po današnjem danu se vidjelo kako naša župa voli izrazito svoju Crkvu, svoje fratre i časne sestre. I one koji odlaze na nove dužnosti (fra Stjepan Martinović i s. Branka Gabrić), ali i one koji tek dolaze (novi župnik fra Mario Ostojić, s. Bernardeta Tomić i s. Lucija Grgić). To se vidjelo na svakom koraku. Bila je i pokoja suza…

Na sve tri svete mise (u Borčanima i u Kongori) bila su nazočna oba svećenika, a posebno je svečano bilo na pučkoj misi, na kraju koje je upriličen oproštaj odlazećima, ali i izrečene riječi tople dobrodošlice onima koji dolaze u našu župu. Uručeni su i prigodni pokloni svima a u ime župne zajednice svećenicima i časnim sestrama obratio se, na sebi svojstven način, Mijo Radoš iz Kongore koji je spjevao prigodnu pjesmu posvećenu s. Branki (na dnu teksta možete poslušato njegovo obraćanje ali i obraćanje fra Stjepana Martinovića i s. Bernardete koja dolazi iz župe Kraljeva Sutjeska).

S. Branki i fra Stjepanu hvala na svemu što su uradili dobroga u našoj župi a fra Mariju, s. Bernardeti i s. Luciji izražavamo iskrenu dobrodošlicu.

Nakon svete mise upriličeno je prigodno druženje ispred župne kuće.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su pomogli organizaciju ovoga druženja.

FRA STJEPAN MARTINOVIĆ – OPROŠTAJNA RIJEČ:

MIJO RADOŠ I S. BERNADETA TOMIĆ: