DRUŽENJEM U GRLIMA HNP OBILJEŽIO POČETAK KAMPANJE

objavljeno u: NOVOSTI | 0

“Nismo mogli prihvatiti da glas Duvnjaka vrijedi manje od glasova iz drugih općina niti smo htjeli iznevjeriti birače iz Tomislavgrada.“

Rekao je predsjednik Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP) i aktualni načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Vukadin na današnjem druženju kod šumarske kuće u Grlima, gdje su se skupili članovi i simpatizeri stranke, obilježivši tako početak izborne kampanje za Lokalne izbore. Vukadin je u svom obraćanju predstavio kandidate s liste i pojasnio razloge osnivanja Pomaka.

„Što se dogodilo i zašto je nastao Hrvatski nacionalni pomak? Na prošlim općim izborima 2018. godine HDZ BiH je odnio pobjedu u Hercegbosanskoj županiji  i osvojio 8 mjesta u županijskoj skupštini (6 iz Tomislavgrada, 1 iz Livna i 1 iz Kupresa). Do sada je vrijedilo da predsjednik županijske vlade bude iz općine koja donese najveći broj glasova. Budući da je 6 više od 1 logično je da predsjednik vlade bude iz Općine Tomislavgrad ali dojučerašnje kolege iz Livna i Mostara nisu naišli na razumijevanje ove situacije. Nudili su nam razne pozicije i fotelje ali smo ih sve odbili jer nismo htjeli iznevjeriti birače iz Tomislavgrada. To je bio glavni razlog osnivanja Pomaka. Jedini sudac su birači i oni će presuditi jesmo li mi dobro radili zadnjih 12 godina ili ne.“

Nakon Vukadina prisutnima se obratio Pomakov kandidat za načelnika Općine Tomislavgrad Ivan Buntić.

„Danas vam se obraćam kao Ivan Buntić a za mjesec dana, ako Bog da, kao načelnik Općine Tomislavgrad. Neću se obraćati s jeftinim političkim floskulama niti ću vam davati prazna obećanja. Trudit ću se i ustrajati da općina bude što još dostupnija, još transparentnija i još otvorenija prema svima. U svom mandatu naglasak ću staviti na mlade jer smo svjesni da bez njih ništa nije vrijedno truda.

Pozdravljam svoje poljoprivrednike i gospodarstvenike. Ovom prilikom bih volio istaknuti da je Tomislavgrad vodeća općina u FBiH u proizvodnji mlijeka. Poseban trud ću uložiti u gospodarski razvoj općine, obnovljive izvore energije i korištenje EU fondova. 

Pozivam sve vas da 15. studenog izađete na izbore i zaokružite Pomak.

HNP