DOVRŠEN PROJEKT 7. I ZAPOČELE PRIPREME 8. REVIJE TRADICIJSKE ODJEĆE I IZBORA NAJLJEPŠE HRVATICE U NARODNOJ NOŠNJI IZVAN RH

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Danas je Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” dovršila projekt Sedme i započele pripreme Osme revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Kao najavu za novi projekt upriličeno je uručenje nagrade Petri Anić, iz Posušja. Petra je pobjedila u izboru za najfotogeničniju sudionicu on line održane Sedme revije i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji. Ovaj izbor se tradicionalno održava kao na stranicama Facebook-a kao uvod u završnu večere.

Nagradu su joj uručili Ivan Vukadin, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije i Ivan Buntić, načelnik općine Tomislavgrad.

Petra je kao nagradu dobila repliku naušnica iz 14. stoljeća iz Grboreza, u okolici Livna. Ove naušnice su jedan od nakita koje nosi i glumica Angelina Jolie.

Sedma revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji organiziran je uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Federalnog ministarstva kulture i sporta i općine Tomislavgrad.

Udruga Stećak