BUDI E-LITNI SRBIN!

objavljeno u: NOVOSTI | 0

                                       

   Poštovani čitatelji, nakon što sam prije deset godina (2010.) objavio knjigu pod naslovom Srbi u Hrvata, mislio sam da na tu temu neću imati potrebe više pisati. Prevario sam se; izgleda da ću o njima morati povremeno pisati dok sam živ i zdrav. Na ovaj tekst potakao me je njihov provokatorski plakat, na kojem puše: Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin, kojim je oblijepljena Hrvatska s vrha do dna. Ja sam njihovu rečenicu, budi e-Srbin, s plakata pred skori popis stanovništva i nekretnina u Hrvatskoj, preveo kao: budi elitni Srbin, što znači, četnik. I nije prvi put da nas četnici u našoj Hrvatskoj provociraju plakatima. Tako mogu sve dok su sastavni dio vlasti u Hrvatskoj, dok Hrvatskom vlada jugočetnička vlast, kakva je današnja.

   Zar nam to ne govori da tzv. srpsko pitanje u Hrvatskoj nije do kraja rješeno? A nije rješeno zbog pogrešne Tuđmanove politike i politike njegovih sljedbenika i nasljednika prema njima. Sačuvao ih je kao i komunističku stranku („valja imati dvije noge“, govorio je za očuvanje SKSDP-a). Njegova kooperativnost sa Srbima i jugokomunistima devalvirala je puno toga dobrog što je za hrvatski narod učinio. Tuđman je podložničko-dodvorničko-ulizički tražio i izmišljao glavne vlahosrbe (Rašković, Đukić, Pupavac) za pregovore i razgovore. Kažem vlahosrbe jer izvornih Srba u Hrvatskoj i BiH skoro da i nema; mahom su to pravoslavni Vlasi, koje je Srpska pravoslavna crkva proglasila Srbima, ili bivši hrvati i katolici. Prema istraživanju Krunoslava Draganovića 34% današnjih Srba u BiH su bivši hrvati i katolici.

   Ekspanzionistička politika Srpske svetosavske, pravoslavne, crkve ne samo da je htjela dokopati se tuđeg naroda nego i teritorija okolnih država (bugarskog, crnogorskog, makedonskog, kosovskog, hrvatskog, slovenskog, mađarskog). O tome govori i Načartanije Ilije Garašanina iz 1844., i njihovi memorandumi iz 1986. i 2011. Sve što je u sva tri ta opća akta planirano razrađeno je u Sporazumu između HDZ-a i SDS-a o suradnji u Vladi RH i Hrvatskom saboru. Sporazum su 10. 01. 2008. potpisali, Sanader s jedne i Stnimirović, Pupavac i Gajica, s druge strane. U tom Sporazumu piše sve što euron Plenković danas, u dogovoru s njima radi, premda je Sporazum važio samo za vrijeme Sanaderove vladavine, osim ako ga je i Euron naknadno supotpisao. Sami vlahosrbi kažu da nikad nisu imali toliko  prava otkad su se, uz pomoć Turaka, doselili na teritorij Hrvatske. Kad čovjek pročita ovaj za Hrvate sramotni Sporazum, dolazi do zaključka da ga je s hrvatske strane mogao potpisati samo onaj koji je pijan ili drogiran, ili oboje  zajedno.

   Konkretni sporazum ima izvorište ne samo u srpskim memorandumima nego i u tzv. Studiji o statusu i položaju Srba u Hrvatskoj, koju su do 2008. izradila tri četnika (Veljko Džakula iz Daruvara, Ratko Bubalo iz Novog Sada i Dušan Ećimović iz Beograda). Ta Studija je podloga za vlahosrpski  Sporazum s vlajom Sanaderom. U Studiji je izričito naglašeno da vlahosrbi nisu zadovoljni samo s kulturnom autonomijom, koja im po zakonu pripada, nego žele i tzv. neteritorijalnu autonomiju, što danas, kako ćemo vidjeti iz daljnjeg tekst, i imaju. Kako kažu, bilo je razmišljanja i o personalnoj, funkcionalnoj, pa čak i teritorijalnoj autonomiji, premda je to protuustavno. Međutim, sam Pupavac je rekao u Baranji 19. 07. 1997., na dan osnivanja tzv. Srpskog narodnog vijeća, ako mu je vjerovati: „Srbi u ovom trenutku odustaju od teritorijalne političke autonomije jer nije izgledna i moguća“.

   Eurone Plenkoviću, smije li se znati koliko je vlahosrba ubačeno, po tzv. neteritorijalnom principu, u Saborske službe, Vladu RH, u ministarstva, županije, gradove, općine, ustanove…? Danas to nisam mogao nigdje pročitati, a 2010. sam mogao, što sam i objavio u spomenutoj svojoj knjizi.

   Vlahosrbi su kroz tri svoja pokušaja, tri proboja, prodrli u sve pore hrvatske vlasti, od općina do Sabora, i jedu nas, kao opaka rak bolest, iznutra. Državotvorni Hrvati, zašto to ne uočavate, a ako uočavate, zašto ne reagirate; ne sramotimo stoljećima prolijevanu krv za slobodu Hrvata i suverenost Lijepe naše. Branitelji i obnovitelji države Hrvatske, do kada ćemo trpiti da se vlast u Hrvata više brine o PPDS (području od posebne državne skrbi), tamo gdje se je naselio znatniji broj vlahosrba, nego o vama koji imate PTS, koji nemate svoju kuću, stan, posao, svoj mir…, koji ste svoj život stavili na panj za slobodnu i neovisnu Hrvatsku?

   Zar nije tzv. neteritorijalna, donekle i teritorijalna, autonomija osnivanje i djelovanje vlahosrpskog ZVO-a (zajedničkog vijeća općina) tamo gdje su oni većina na istoku Slavonije. To im je omogućila njihova Kosorica, a zloglasna Pusićka isposlovala zaključak Sabora kojim obvezuje vladu RH da taj ZVO redovito financira, umjesto da takvu organizaciju vlahosrba zabrani jer je autonomaška i protuustavna.

   Po načelu vlahosrpske „pozitivne diskriminacije“ (samo Srbinu može diskriminacija biti pozitivna) isposlovali su, također protuustavno, duplo biračko pravo. Ima li igdje na svijetu da manjina ima veća prava od većine, osim kod nas Hrvata. Prosvitli nam Bože pamet!

   Ova Plenkovićeva jugočetnička vlast otišla je najdalje u ispunjanju vlahosrpskih neteritorijalnih prohtjeva. Idućeg tjedna, 13. rujna 2021., započinje u Hrvatskoj popis stanovništva, a Euron je omogućio njima da sami sebe popisuju; a oni svojim plakatima svojima poručuju da se popisuju (budi e-Srbin) radije elektronički nego uživo. Elektroničkim popisom, valjda, mogu lakše  manipulirati. Sve ide u tom pravcu da ih se prikaže više nego ih stvarno ima, te da tako prestanu biti manjina i postanu konstitutivan narod s još većim pravima nego ih imaju. Uvjeren sam da Plenković i Pupavac već znaju koliko će se vlahosrba izjasniti kao Srbi. Dabogda ja ne bio u pravu. Eurone, izazvat ćeš građanski rat; zar ti je to cilj anemični i anacionalni stvore?

   Dok Pupavčevi četnici ispisuju po našoj Banovini da je „Banija njihova kuća“, i dok ujdičetnik Pupavac poziva preko malih ekrana vlahosrbe iz cele vaseljene da se nasele u Banovinu, ti Eurone preko jugoficira Horvata prodaješ maglu Hrvatima beskućnicima. Ako nastaviš, Eurone, s ovakvom politikom, osnovat ćeš vlahosrpsku SAO Baniju. Zar te nije strah u Hrvatskoj voditi jugočetničku politiku?

   Eurone, zaustavi progone živih Hrvata komemoracijama izmišljenih srpskih stradanja,  zabrani pljuvanje po svemu što nam je sveto u njihovim, četničkim, novinama Novosti, i ne financiraj to našim novcima, zabrani im slavljenja pokolja Hrvata koja su oni više od pola stoljeća činili; učini sve navedeno, dok ne bude kasno.

   Eurone, znaš li da nema Hrvata koji voli Hrvatsku, a da se ne naježi kad netko izgovori riječ Srbin, a ti s njima vladaš Hrvatskom i prijateljuješ. Kako te nije sram?

   Zašto za stogodišnjicu protuhrvatskog rovarenja (od 1920.) protiv Hrvata i Hrvatske ne zabraniš djelovanje tzv. Srpskoj pravoslavnoj crkvi  i ne omogućiš ponovnu registraciju Hrvatske pravoslavne crkve i vratiš joj imovinu koju joj je SPC otela. Zar ne vidiš šta se događa u Crnoj Gori, Eurone’? Koliko novaca godišnje daje tvoja jugočetnička vlada za djelovanje glavnog ideologa četništva (SPC), za njihovu okupatorsku politiku i širenje krivoslavlja? Nitko mi ne može dokazati da je normalna i hrvatska ona vlast koja njihove svetosavske aktivnosti trpi i financira.

   I malo im sve što si im dao, pa te nagovaraju, ili su te već nagovorili, Eurone, da zabraniš sveti hrvatski pozdrav Za dom spremni. Ma , zabranite to ako smite, ti i tvoji kompanjoni. Nacionalno, moralno i vjerski svjesnim Hrvatima je taj pozdrav malo manje svet od pozdrava Hvaljen Isus i Marija. Ili ćete možda i taj pozdrav pokušati zabraniti, sotonistička kliko. Tko god nije za dom spreman, on je za Hrvate i Hrvatsku neman.

   Na kraju, postavljam, sebi i vama, poštovani čitatelji, isto pitanje koje sam 1993. na konferenciji za tisak postavio Franji Tuđmanu: zašto moramo oslobađati oslobođeno, branit obranjeno, dokazivati dokazano (da su većina vlahosrba naši zakleti  neprijatelji), zašto ih pomilovavamo i praštamo im prije nego su oprost zatražili, prije nego su nam kazali za kosti naših milih koje su oni zvjerski poubijali…? Uh, toliko toga razumnom čovjeku nije jasno u ponašanju tobože naše vlasti prama vlahosrbima. Do kada i zašto, zna li itko? Toliko im praštati i zaboravljati nije širina nego kukavičluk.

   Zbog svega navedenog i nenavedenog što su nam nažao u prošlom i ovom stoljeću učinili, vlahosrbima treba bez uvijanja reći da u Hrvatskoj ne mogu biti konstitutivni ni kad su konstruktivni a kamo li kad su destruktivni.

   A medijima u Hrvatskoj poručujem da ne želim više čuti ni vidjeti od Tuđmana, Sanadera i Plenkovića stvorenog vožda vlahosrba u Hrvatskoj sve dok ne kaže gdje su njegove bradate spodobe zatrpale kosti doktora Šretera i ispriča se preko malih ekrana za nevjerojatnu laž, koju je izvalio za vrijeme nedavnog rata s njegovom bratijom, da smo u tom ratu pokrstili, ni manje ni više, nego 11 tisuća malih srpčića.

Zagreb, 8. rujna 2021.                                                    Marko   Matić