BARIŠA: Coronalno zamagljivanje

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Veli jučer rodijak Iko, dok je prilazio stolu za kojim nas trojica skoro svako jutro pijemo kavu:

   -Bariša, da ti se pohvalim, pročito sam onu knjigu, koja je na hrvatski prevedena prije osam godina, od prve do zadnje stranice; onu koju ti hvališ a zove se Ono što ne biste smjeli znati. Mogu vam reć, ljudi moji – rodijak Iko će meni i mom kumu Mati – ako je to  što je čovik napiso prije deset godina  istinito, onda se cilom svitu na kugli zemaljskoj ne piše dobro. Prema onom što autor te knjige piše izgleda kao da je tamo on prioteo skoro svu vlast Bogu na planetu koji je sam Bog stvorio; kao da je rič o udruženom sotonističkom pothvatu protiv svega živog i mrtvog na ovoj našoj Zemlji. I dok te zlosile dosta uspješno, kaže autor knjige, ostvaruju svoj planetarni plan, naša Crkva, odnosno rijetki njeni predstavnici, se tu i tamo naglas suprotstave tom bezbožnom programu; kao da su, Bože mi prosti, sklopili pakt o nenapadanju sa za našu viru opasnim globalistima.

   Ovi dana smo saznali da je još u sičnju ove godine američki prisidnik reko da ova nova svicka zaraza dolazi iz zraka. A autor spomenute knjige je prije deset godina piso o tzv. kemijskim stazama. Pitate se šta je to? Kaže autor da se odabranim zrakoplovima dodaju u gorivo razni kemijski kokteli koji su puni aluminija, fluora, broncija… Ti kokteli se posipaju ciljano iz zrakoplova da naškode ljudima, a mogu naškodit i životinjama, čak i biljkama. Kad ugledate iza aviona duge bile trake koje se šire i sporo nestaju, znajte da je to taj otrov. Ja sam uvjeren da su ti razni antikristi tako i raširili coronu po svem svitu.

   -Možda nisi sosve u pravu, rodijače Iko, ali jednim dilom sigurno jesi, jer ova zarazna pošast nije došla sama od sebe. Globalisti se ponašaju kao da je samo njima svemogući Bog povjerio regulaciju nataliteta i mortaliteta ljudske vrste. Nego, mene zanima i ono što se događa iza agresivne priče o coronavirusu. Mislim da sam pročito u Jutarnjem, da je se prošle godine iselilo oko 40 tisuća rvacki državljana iz Rvacke, a da je se u našu državu uselilo oko 38 tisuća stranaca, od toga, slušajte ljudi, oko 10 tisuća tzv. Srba i oko 5 tisuća tzv. Bošnjaka. Je li vam to normalno? To je za mene čista antirvacka demografska politika. Drugo, smeta mi što sam tek ove godine sazno da je Oluja zapravo počela 3. a ne  4. kolovoza 1995. Zašto se krije da je HVO započeo Oluju? I zašto naša vojska nije ušla, na kraju Oluje, u Sanski Most, Prijedor i Bosanski Novi kad nam je Merika to dopustila? Hvala Jošku Buljanu za sve informacije koje nam daje kroz svoje tekstove preko Hrvatskog tjednika. Koji je (bio) naš cilj, pitao je često na sastancima, za vrime Hrvatskog obrambenog rata, moj prijatelj Mijo, tadašnji gradonačelnik Tomislavgrada. A ja se pitam koji cilj ima sve strožije propisivanje obveznog nošenja maski, brnjica, na licu? To je po mojoj laičkoj procjeni nezdravo. Poslužimo se logikom: šta bi se dogodilo našim automobilima kad bi  nam neko, bez našeg znanja, začepio nečim auspuh prije vožnje.

   Pustite me prijatelji da vam kažem još nešto što je se ovog ljeta događalo a coronom zamaglilo.

   Jeste li čuli da je ravnatelj, zapravo direktor tzv. HRT-a, izvjesni Bačić, skinuo  s malih ekrana svetu nam emisiju Lijepom našom; neće se više snimati nove emisije. Voditelj emisije, Uvodić, mogao je otić u mirovinu, ali sama emisija nipošto. Drug, mali Bačić se ponaša kao da je veliki Bak, a obični je poslušnik . Zašto ne ukine ubitačno dosadnu emisiju Tko želi biti milijunaš?, ili barem smjeni dugogodišnjeg voditelja te emisije zbog ismijavanja hrvatskih generala i branitelja. Nije normalno to što nam haertelovci godinama rade.

    Ljudi, je li normalno, zakonito  i dopušteno da se preko Jelačićevog trga, punog ljudi, probija vozač automobila hitne pomoći dok se održava opravdani prosvjed više tisuća građana (05. 09. 2020.) pod nazivom Festival slobode. Takvo postupanje je kao u Rankovićevo vrime. Onaj tko je  poslo Hitnu na narod, sutra je u stanju poslat i tenkove, prijatelji moji.

   Još ću vam samo ovo reć, rodijače i kume moj. Čitajući u Hrvatski tjednik od 03. 09. 2020.  šta je sve Udba radila višegodišnjem uredniku Glasa koncila, žestokom borcu za vjerska i nacionalna prava, Živku Kustiću, sjetio sam se jednog njegovog upozorenja, meni osobno, u fratarskom samostanu u Dubravi. Nakon što su mu prisutni rekli tko sam, reko mi je pred svjedocima: Čitam vas, vi ste previše hrabar čovjek. Ne znajući šta je sve on od Udbe doživio, pomislio sam da pretjeruje. Sada vidim da je bio u pravu.

   -Bariša, kume  moj, dobro ti je govorio brat po peru, don Jure, odnosno Živko Kustić. Tebe priviše izgoni iz pameti naša i svicka društvena, ekonomska i politička situacija. Pazi više na svoje zdravlje. Danas je uspjeh biti zdrav i normalan; ako imaš još nešto, imaš priviše. Osokolit ću te tvojom čestom izrekom: Nikad se u zlu neću pristat nadat dobru sve dok u Boga virujem. Primjeni tu izreku i na sebe. A što se tiče slobode, pravde i istine, mi ćemo se za to, kao penzioneri, borit molitvom, a mlađi od nas i fizički ako zatriba. Nego, zaboravili smo spomenuti lokalne izbore (15. 11. 2020.) u nesritnoj Herceg Bosni. Bože, može li ovaj put obasjat tvoje sunce naš napaćeni narod da nam o sudbini više ne odlučuju janjičari, Komšić i Izetbegović, rišćanin Dodik, kao ni jugoslaven Čović!

   -Dobro, kume Mate, o tome ćemo drugi put. Veliko je Božje proviđenje. Ajmo sada svak svojoj kući. Za danas  smo se naljudikali.

                           

   Zagreb, 15. rujna 2020.                                                  B a r i š a

       P. S.

   Dragom fra Mirku Bagariću, bivšem glavnom uredniku Naših ognjišta, hvala za svako dobro djelo koje je učinio. Pokoj mu vječni daruj Gospodine!