OTKAZANO DRUŽENJE TENKISTA, ALI NISU ZABORAVLJENI POGINULI I UMRLI HRVATSKI BRANITELJI

objavljeno u: SPONZORI | 0

Čovjek snuje, Bog određuje! Ovim mudrim riječima, punima vjere u Svemogućega, najbolje bi se mogla opisati godina u kojoj se nalazimo. Toliko snova i planova a sve je stalo skoro u jednom trenu u cijelome svijetu zbog pandemije koronavirusa.

Udruga tenkisti HVO Hercegbosanske županije planirala je 2. svibnja 2020. održati 5. tradicionalno druženje  tenkista u Tomislavgradu na kojemu su se, kao i prethodnih godina, trebali okupiti nekadašnji pripadnici oklopno-mehaniziranih postrojbi (tenkisti) iz Brigade kralja Tomislava iz Tomislavgrada, Prve gardijske brigade HVO Ante Bruno Bušić, Brigade Rama, Brigade Ante Starčević iz Uskoplja, Brigade Petar Krešimir IV. iz Livna, Brigade Eugen Kvaternik iz Bugojna, Pukovnije Hrvoje Vukčić-Hrvatinić iz Jajca, pripadnici Kupreške bojne, kao i predstavnici braniteljskih udruga iz Republike Hrvatske.

Susret je otkazan zbog svima razumljivih razloga, no tenkisti nisu zaboravili poginule i preminule suborce.

Kod spomen obilježja u Tomislavgradu položen je danas vijenac, upaljene svijeće i izrečena prigodna molitva. S obzirom na duboku povezanost i čvrsto prijateljstvo stvoreno u Domovinskom ratu sigurni smo kako će naši tenkisti, naravno čim prilike to dopuste, organizirati susret s prijateljima iz svih gore navedenih mjesta i nekadašnjih postrojbi.

Uz nekadašnje suborce komemoraciji su nazočili i predstavnici Uprave za pitanje branitelja Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.