ŽUPNE OBAVIJESTI: XXVIII. nedjelja kroz godinu

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
 1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Marinko i Nada Gašpar za sve svoje pokojne

UTORAK:

Jozo i Renata Bartulić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Ivan Đovani i Nada Galir za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Stipe i Monika Matić za sve svoje pokojne

PETAK:

Kata Sliško za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Iva Sliško za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 – Kongora

9:30 – Borčani

11:00 – Kongora

 1. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati u Kongori, u 9,30 u Borčanima i u 11 sati u Kongori.
 2. U ovom mjesecu svake večeri, osim nedjelje ili ako se posebno ne naglasi u 17 sati molimo Gospinu krunicu u Borčanima a u 17:30 sati u Kongori. Nakon krunice, u 18 sati slavit ćemo svetu misu.
 3. Kroz mjesec listopada nema jutarnje svete mise.
 4. Biskupi BK BiH proglasiki su Godinu Božje Riječi koja je započela 30. Rujna ove godine, na spomen sv. Jeronima prevoditelja u tumača Sv. pisma. Godina Božje Riječi će završiti na isti dan 2021. Riječ Božja sadržana u Svetom pismu najsigurniji je put upoznavanja Sina Božjeg jer je On “Riječ tijekom postala “ (Iv 1,14). Sveti Jeronim, koji je preveo Sveto pismo na latinski jezik, napisao je: “Nepoznavanje Pisma jest nepoznavanje Krista”. Zbog toga biskupi pozivaju sve vjernika da se u pobiteljima počne zajednički čitati i razmatrati Riječ Božja. Svatko od nas može odvojiti 10-15 minuta za zajedničku molitvu i čitanje Božje Riječi.
 5. U našem župnom uredu možete nabaviti Bibliju – Sveto pismo Staroga i Novoga zavjeta.
 6. U utorak večer, nakon večernje svete mise u 18:30 sati, u našoj župnoj crkvi imat ćemo Biblijsku večer. Pozivam sve župljane da dođu u što većem broju. Predavač je fra Danko Perutina, gvardijan i voditelj Biblijsko-molitvene skupine iz Mostara.
 7. U našem župnom uredu možete nabavaiti i drugu zbirku “Pisama uz gusle” koju je napisala guslačica Ruža Jolić iz Kongore. Knjiga je zaista lijepa i ugodna za čitanje. Cijena knjige je simbolična.
 8. Iduće subote u 9,00 sati je vjeronauk za prvopričesnike, a u 10 sati je sastanak za ministrante. Primaju se i novi kandidati za ministrantsku službu. Mogu se prijaviti dječaci i djevojčice od III. do IX. razreda osnovne škole.
 9. Za crkvu su dali od zadnjeg čitanja:
 10. Za grijanje su dali: …Oče naš…   

Izvor: Župni ured Kongora