ŽUPNE OBAVIJESTI: XXIX. nedjelja kroz godinu

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0

  1. Svete mise u idućem tjednu:

PONEDJELJAK:

Ruža i Ivan Krištić za svoje pokojne

UTORAK:

Bože i Anđa Buntić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Kata Knežević ud. Mirkova za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Zora Matić za sve svoje pokojne

PETAK:

Bože i Valentina Skočibušić za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Mate i Dragica Galić  za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 sati: Kongora

9:30 sati: Borčani

11:00 sati: Kongora

  1. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati u Kongori, u 9,30 u Borčanima i u 11 sati u Kongori.
  2. U ovom mjesecu svake večeri, osim nedjelje ili ako se posebno ne naglasi u 17 sati molimo Gospinu krunicu u Borčanima a u 17:30 sati u Kongori. Nakon krunice, u 18 sati slavit ćemo svetu misu.
  3. Kroz mjesec listopada nema jutarnje svete mise.
  4. Biskupi BK BiH proglasili su Godinu Božje Riječi koja je započela 30. rujna ove godine, na spomendan sv. Jeronima prevoditelja i tumača Sv. pisma. Godina Božje Riječi će završiti na isti dan 2021. Riječ Božja sadržana u Svetom pismu najsigurniji je put upoznavanja Sina Božjeg jer je On “Riječ tijelom postala “ (Iv 1,14). Sveti Jeronim, koji je preveo Sveto pismo na latinski jezik, napisao je: “Nepoznavanje Pisma jest nepoznavanje Krista”. Zbog toga biskupi pozivaju sve vjernika da se u obiteljima počne zajednički čitati i razmatrati Riječ Božja. Svatko od nas može odvojiti 10-15 minuta za zajedničku molitvu i čitanje Božje Riječi. Tko želi može nakon svete mise u našem župnom uredu preuzeti program čitanja Božje Riječi tijekom godine iz dana u dan.
  5. U našem župnom uredu možete nabaviti Bibliju – Sveto pismo Staroga i Novoga zavjeta.Za grijanje su dali: …Oče naš…
  6. U našem župnom uredu možete nabaviti i drugu zbirku “Pisama uz gusle” koju je napisala guslačica Ruža Jolić iz Kongore. Knjiga je zaista lijepa i ugodna za čitanje. Cijena knjige je simbolična, samo 10 KM.
  7. Iduće subote u 9,00 sati je vjeronauk za prvopričesnike, a u 10 sati je sastanak za ministrante. Primaju se i novi kandidati za ministrantsku službu. Mogu se prijaviti dječaci i djevojčice od III. do IX. razreda osnovne škole.

Izvor: Župni ured Kongora