ŽUPNE OBAVIJESTI: I. nedjelja došašća

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0
 1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Jela Jolić za sve pokojne na groblju Ljubincu

UTORAK:

Jozo i Nada Knežević za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Ljubica Brkić ud. Matina za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

Anica Galić za sve svoje pokojne

PETAK:

Ruža Bošnjak za sve svoje pokojne

SUBOTA:

Ivan i Mira Matić za sve svoje pokojne

NEDJELJA:

8:00 – Kongora

9:30 – Borčani

11:00 – Kongora

 1. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati u Kongori, u 9,30 u Borčanima i u 11 sati u Kongori.
 2. S današnjom nedjeljom započelo je vrijeme adventa – došašća, kao i nova liturgijska godina. Pozivam sve župljane da se u ovom milosnom vremenu odazovemo na Gospodinov poziv na obraćenje da bismo preko molitve, pokore, sakramentalnoga života i pomirenjem s Bogom i braćom ljudima pripremili za ovogodišnju proslavu rođendana Sina Božjega.
 3. Kroz vrijeme došašća svakog jutra u našoj župnoj crkvi – osim nedjelje – slavit ćemo jutarnju svetu misu – zornicu – u 6 sati. Prije svete mise u 5:30 imate prigodu za sakrament pomirenja. Zbog izvanredne situacijes pandemijom, molim sve župljane da tijekom došašća, prije mise zornice, pristupe sakramentu svete ispovijedi, jer ne znamo hoće li biti župne ispovijedi za sve vjernike u jednom danu kao svake godine dosad.
 4. Molim sve župljane da se u molitvenom prostoru pridržavaju preporuka kriznog stožera, odgovorno štiteći svoje i zdravlje svoga bližnjega.
 5. Od sutra u našoj župi započinje ispovijed starih i nemoćnih. Molim članove obitelji da me pozovu. Nema organizirane svete ispovijedi po župi, jer se pojedini članovi naše župe boje da im svećenik, u konaktu s drugim župljanima, ne bi prenio virus. Doći ću na poziv obitelji.
 6. I ovoga adventa u našoj župi imat ćemo tradicionalnu karitativnu akciju Moj dar siromašnom Isusu. Svaka obitelj će dobiti malu kasicu u koju može tijekom adventa svaki član obitelji ubaciti svoj novčani dar, kao žrtvu ljubavi, umjesto onoga čega se odrekla u vrijeme adventa. Vaš dar donesite na 4. nedjelju došašća i podijelit ćemo ga potrebnima u našoj župi ili onima koji se obraćaju za pomoć našem župnom uredu.Tko ne dobije obiteljsku kasicu, svoj dar može dati u župnom uredu, s naglaskom na adventsku karitativnu akciju.
 7. Danas nakon svetih misa članovi DHU Kap ljubavi iz Tomislavgrada dijelit će kartonske pakete za lako nepropadljivu hranu, koju možete donijeti svakog radnog dana do 16 sati u ured udruge u Tomislavgradu. Vaš dar će biti podijeljen potrebitim obiteljima prije Božića.
 8. Idući četvrtak je prvi četvrtak u mjesecu i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu je u 18 sati u našoj župnoj crkvi.
 9. Idući petak je prvi petak u mjesecu. U 5:30 sati imate prigodu za sakrament pomirenja i ujedno se moli Zlatna krunica, a u 6 sati je sveta misa zornica.
 10. U subotu, u 9 sati je vjeronauk za prvopričesnike, a u 10 sati je sastanak za ministrante. U 10,30 je vjeronauk za krizmanike. Molim roditelje da se uključe u katehetsku pripravu svoje djece za sakrament potvrde. Što ste kroz ove godine sijali u duše svoje djece, sada bi uz vašu pomoć trebalo niknuti.
 11. U ovome tjednu, od sutra ujutro, osim nedjeljom, primam misne intencije za prva četiri mjeseca u 2021. godini. Jedna misna intencija za obitelj i za taj dan. Misne intencije primam za svaki dan, osim nedjelje, kako dolaze po kalendaru. Prve godišnjice su rezervirane za župljane koji su umrli tijekom prošle godine. Kad se popune prva četiri mjeseca, prestajem primati misne intencije, a u travnju ćemo primati za druga četiri mjeseca.
 12. Za grijanje su dali:
 13. Za grijanje su dali:…Oče naš…
 14. Umro je Vid Ivić iz Lipe. Oče naš…

Izvor: Župni ured  Kongora