U ORGANIZACIJI LOVAČKE UDRUGE ORLOV KUK ODRŽANA 5. LOVAČKA VEČER

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U prepunom svadbenome salonu Lovre u Bukovici sinoć je u organizaciji Lovačke udruge Orlov kuk iz Tomislavgrada održana 5. Lovačka večer.

Puna dvorana, odlična organizacija i fenomenalna atmosfera riječi su kojima bi ukratko mogli opisati i ovu lovačku večer na kojoj se, prema riječima organizatora, okupilo više od četiri stotine uzvanika, iz Tomislavgrada ali i susjednih općina.

Na samome početku večeri nazočne je pozdravio dr. sc. Mate Buntić, predsjednik LU Orlov kuk, koji se zahvalio svima na dolasku, sponzorima koji su pomogli organizaciju  ove lovačke večeri ali i pozvao sve na odgovorno ponašanje i očuvanje flore i faune koja nas okružuje i koju nam je Bog dao na čuvanje.

U ime Lovačkoga saveza Herceg-Bosne okupljene je pozdravio predsjednik Saveza Slavko Marin koji je naglasio da Savez broji oko deset tisuća članova (lovaca) u BiH i da je najorganiziranija nevladina organizacija kod Hrvata u BiH a njegovom uspješnom djelovanju, iako među mlađima po utemeljenju, uvelike pridnosti upravo i LU Orlov kuk.

Na kraju uvodnoga dijela nazočne je pozdravio i općinski načelnik Ivan Buntić.

Molitvu je prije večere predvodio fra Ivan Malić, mladi bogoslov i dugogodišnji član ove udruge.

Za odlično raspoloženje pobrinuli su se članovi tamburaškoga sastava Zlatne strune iz Širokog Brijega.

Voditelj je, kao i svih proteklih godina do sada, bio poznati novinar Radio Splita Denis Šabić, koji je svojim vještim voditeljskim umjećem zabavljao okupljene tijekom trajanja nagradne tombole.

Kao i ranijih godina nastupile su članice HKUD Crvenice, koje su prodavale i kupone za bogatu tombolu od 85 vrijednih nagrada, između kojih je najviše zanimanja privuklo osam lovačkih pušaka.

Završetkom nagradne tombole nastavljeno je druženje uz pjesmu i odlično raspoloženje, kakvo je uostalom stalno i bilo.

Organizatorima čestitamo na još jednoj odlično organizanoj lovačkoj večeri.