ŽUPNE OBAVIJESTI: XV. nedjelja kroz godinu

objavljeno u: ŽUPNE OBAVIJESTI | 0

1. Svete mise u ovome tjednu:

PONEDJELJAK:

Jozo Gabrić Josko za sve svoje pokojne

UTORAK:

Ivan i Ruža Krištić za sve svoje pokojne

SRIJEDA:

Mara Ančić za sve svoje pokojne

ČETVRTAK:

 Nikola i Ljuba Krištić za sve svoje pokojne

PETAK:

Za pok. Roberta Majića

SUBOTA – SVETI ILIJA:  

Slavko Šumanović pok. Ivana za sve svoje pokojne

11:00 – Borčani

NEDJELJA:

8:00 – Kongora

9:30 – Borčani

12:00 – sveta misa na Ljubincu

2. Iduće nedjelje svete mise su u 8 sati u Kongori, u 9:30 sati u Borčanima i u 12 sati je sveta misa na Ljubincu.

3. Hvala svim župljanima koji su se jučer odazvali na akciju košenja trave i uređenja crkvenog dvorišta u Borčanima. Svojim odazivom i radom ste pokazali što sve mogu učiniti zajedništvo i sloga jedne župne zajednice. Hvala vam svima i pozivam vas da nastavite s već započetom pripremom proslave sv. Ilije.

4. Molim sve župljane koji mogu i znaju da se u utorak u 7 sati odazovu, kao i svake godine, na akciju košenja trave na Glavičici. Sa sobom ponijeti potrebito oruđe (kose, trimere), kao i dotjerati traktore za košenje ravnih površina u crkvenom dvorištu. Znam da nas je u župi svake godine sve manje, ali vas molim da svojim odazivom pokažete svoju ljubav i odgovornost za svoju župu i župnu zajednicu.

5. U srijedu uvečer počinje trodnevnica u čast sv. Ilije proroka u Borčanima. Trodnevnica počinje svetom misom u 18 sati. Prije svake svete mise imate prigodu za svetu ispovijed.

6. U subotu je Ilindan i svete mise su u 7:30 u župnoj crkvi i u 11 sati svečana sveta misa s procesijom pred crkvom svetog Ilije u Borčanima. Za župljane iz Borčana taj dan se slavi kao zapovjedna svetkovina jer je sveti Ilija njihov zaštitnik. U procesiji sudjeluju ministranti, ovogodišnji prvopričesnici, krizmanici, odrasli u narodnoj nošnji, svećenici, a potom ostali vjernici. Molim da kip svetog Ilije i ove godine nose mladi iz župe, jer proslava svetog Ilije nije proslava samo vjernike iz jedne flijale, nego proslava svih vjernika iz naše župe.

Izvor: Župni ured Kongora