ZDRAVKA BUŠIĆ I IVAN BAĆAK POSJETILI TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Kandidati HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu, predvođeni nositeljicom liste Zdravkom Bušić i Ivanom Baćkom, nakon Posušja, posjetili su danas Hercegbosansku županiju.

U Livnu su posjetili Franjevački muzej i Galeriju na Gorici, gdje ih je dočekao Josip Gelo, također kandidat na ovoj listi za Hrvatski sabor, a potom se sastali s članovima HDZ-a BiH, nakon čega su posjetili Kupres.

Po povratku su stigli u Tomislavgrad, gdje su ih dočekali općinski načelnik Ivan Vukadin i predsjednik OV Luka Krstanović, te  ministri u Vladi HBŽ Stipan Šarac i Petar Galić, razgledali Trg gange hajdučke družine, izgrađen kroz projekt prekogranične suradnje pod nazivom „Kulturna ruta bećarca i gange“, kojeg su uspješno proveli Grad Pleternica iz Republike Hrvatske, kao nositelj projekta i Općina Tomislavgrad, kao partner u projektu.

Potom su u Kulturno-infrmativnom centru razgledali izložbu fotografija pod nazivom “Hrvatsko djevojačko ruho širom svijeta”, koju su zajednički organizirali Udruga za očuvanje i promicanje tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“, Hrvatska matica iseljenika i Kulturno informativni centar Tomislavgrad.

Na kraju svoga posjeta gostovali su na Radio Tomislavgradu, u novim prostorijama izgrađenima nesebičnom financijskom pomoći Vlade RH, preko Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan RH.