USPON NA VELIKI VRAN POSVEĆEN POK. DAVIDU MAJIĆU

USPON NA VELIKI VRAN POSVEĆEN POK. DAVIDU MAJIĆU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Dok su se mnogi danas skrili u toplini svojih domova, izbjegavajući “hrabro” bilo kakav kontakt s  hladnom burom koja nas prati cijeli ovaj vikend (među takvima je i potpisnik ovih redaka) , tri odvažna Duvnjaka, planinara, članovi Planinarskoga društva “Orlova stina” (Ante Vukadin, Stipe Vukadin i Ante Majić), krenuli su rano ujutro (oko osam sati), prema vrhu Velikoga Vrana (2074 m), praćeni stalnim vjetrom koji se pojačavao kako su se približavali vrhu.

Kod spomen obilježja pok. Davidu Majiću, također nekadašnjem članu PD “Orlova stina”, kojemu su i posvetili ovaj uspon, kratko su se pomolili i zapalili svijeću, obilježavajući tako tužnu 2. obljetnicu njegove prerane smrti.

Na samome početku pratilo ih je propadanje kroz debeli sloj snježnoga pokrivača i probijanje staze, da bi se s porastom nadmorske visine snježni pokrivač sve više i više pretvarao u ledeni pokrivač i sklisku podlogu pod nogama.

Na vrhu su izmjerili -9,8 C, no svaki udar vjetar dodatno je pojačavao osjećaj hladnoće, zbog čega se puno nisu ni zadržavali na vrhu, tek nakon kraćega zadržavanja i fotografiranja, uputili nazad.

Ekstreman uspon, posvećen prijatelju i bratu, stoga još ponosniji i zadovoljniji učinjenim.

Foto: Ante Vukadin/ Stipe Vukadin/ Ante Majić