U NEDJELJU ZLATNA MISA DON JOZE ANČIĆA U KONGORI

U NEDJELJU ZLATNA MISA DON JOZE ANČIĆA U KONGORI

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Don Jozo Ančić će u nedjelju, 15. srpnja ove godine u svojoj rodnoj župi proslaviti zlatnu misu.

Po izričitoj želji zlatomisnika don Joze Ančića slavit će se samo sveta misa (u 11 sati), a nakon svete mise će se dijeliti svete sličice za uspomenu na zlatomisničko slavlje.

Životopis don Joze koji donosimo u nastavku smo preuzeli sa stranice verbum.hr.

Don Jozo Ančić rođen je 29. kolovoza 1941. od oca Luke i majke Matije, u selu  Lipi,  župa Kongora kod Tomislavgrada. Osnovnu školu završio je u Kongori, a klasičnu gimnaziju (sjemenište) u Zadru. Teologiju je studirao u Splitu. Za svećenika je zaređen u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu 29. lipnja 1968. Mladu misu slavio je u rodnoj župi Kongori 14. srpnja 1968. Uz osebujni pastoralni rad piše za Crkvu na kamenu, Naša ognjišta i Katolički tjednik. Pisao je za list Dumo i njegov narod, časopis Katehezu, Branimir, Širokobriješki hrast i druge listove i časopise. Kao župnik u župi Dračevo pokreće župni list Živimo zajedno, u Pologu Anđeoske zvuke i na Ledincu Župni listić.

U nizu Biblioteke Crkve na kamenu objelodanjuje dvije knjige: Kroz iglene uši (1985.) i Duvanjska biskupija i duvanjski sabor (1990.). Knjigu Slast blagdanskog kruha izdala mu je nakladnička kuća Laus u Splitu (1998). Također je jedan od autora monografije rodne župe Kongora, što ju je priredio dr. fra Robert Jolić.

Čestitamo!