TRN iz 1992. godine: STOLARI U RATU

objavljeno u: TRN | 0

U ovim ratnim danima svatko može i mora pomoći. Sve ono naučeno u da­nima mira korisno je i u ratu. Tako je rat pokrenuo ljude čiji je zanat stolarstvo da ponude svoje znanje i rad.

Malo smo ih posjetili i evo što su nam rekli: „Naravno, do sada nismo nikada radili za ratne potrebe. Nismo ni slutili koliko je naš zanat potreban u ovakvim vremenima. Stižu narudžbe za razne potrepštine. Do sada smo radili na ure­đivanju nekoliko prostorija potrebnih vojsci. Tako smo, recimo, uredili pro­stor za naš duvanjski radio. Dosta stvari radimo za vojnike na bojišnici. Nastojimo im napraviti što ugodnije prostore u kojima borave. Obim posla je velik, a svaki posao nastojimo u za­danom roku uraditi. Pošto nas je rela­tivno malo, a posla puno onda nam i drugi priskoče u pomoć. Ništa nam nije mrsko raditi, ali su nam najdraže mete. Njih radeći, zamislimo uvijek sli­ke onih koji se trenutno na Kupresu baškare.“

A mi možemo jedino napomenuti da smo do njih otišli na osnovu suges­tija onih za koje su oni radili. Njihova discipliniranost, stručnost i radišnost nije ostala nezapažena.

TRN

 

(Iz arhiva TRN-a, broj 6, srpanj 1992., str. 2)