TREĆA VEČER TRODNEVNICE: Don Damir Stojić služio svetu misu, prestavljena monografija o župi

TREĆA VEČER TRODNEVNICE: Don Damir Stojić služio svetu misu, prestavljena monografija o župi

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Trećega dana trodnevnice svetu misu uočnicu u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Kongori večeras je predvodio don Damir Stojić, studentski kapelan u Zagrebu koji redovito pastoralno djeluje i u crkvi Sv. Mati Slobode, na zagrebačkom Jarunu. U svojoj homiliji, koristeći slikovite primjere, govorio je o ljubavi Božjoj prema svakom čovjeku i kako se muškarci ali i žene trebaju odazvati Božjem pozivu za duhovna zvanja, jer ako nemamo svećenika ni redovnica nećemo imati ni Isusa, stoga svakodnevno molimo, pogotovo krunicu i postimo, baš kao moja baka koja se zavjetovala i svaki utorak postila dvadeset godina za moje svećeničko poslanje, kazao je don Damir.

Uz nekolicinu svećenika rođenih u ovoj župi, časnih sestara također, svetoj misi su nazočili i neki od bvših župnika, među ostalima i Leo (Tomislav) Radišić koji je u Kongori na službi boravio od 1962. do 1966. godine.

Nakon svete mise pod šatorom je održano službeno predstavljanje monografije “Sto godina župe Kongore”, koju je napisao dr. fra Robert Jolić, njegova druga monografija o ovoj župi (prva je objavljena 1993. godine). Uz njega, o monografiji su govorili sveučilišni profesori Mate Buntić i Marko Tokić. U stankama između obraćanja predstavljača nazočne su trima pjesmama počastili članovi pjevačke skupine i mješovitoga orkestra Matice hrvatske iz Tomislavgrada.

Još jedna lijepa večer u Kongori koju je djelomično pokvarila prohladna noć, izazvana obilnom kišom koja je pala tijekom poslijepodneva.