TOMISLAVGRAD: Predstavljena knjiga prof. Mate Kovačevića: “Herceg-Bosna: kulturni, politički i državnopravni identitet”

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U organizaciji tomislavgradskoga i čitlučkog ogranka Matice hrvatske, večeras je u dvorani Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu predstavljena knjiga Herceg-Bosna: kulturni, politički i državnopravni identitet, autora prof. Mate Kovačevića, piše tomislavcity.com

Podsjetimo, knjigu je prošle godine objavio ogranak Matice hrvatske iz Čitluka u povodu obilježavanja obljetnice utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne.

Spomenuto djelo večeras su u Tomislavgradu, uz autora, predstavili: Mijo Tokić u ime Marka Tokića koji večeras nije mogao nazočiti predstavljanju, Antun Lučić te fra Miljenko Stojić. Nazočne su u ime nakladnika prethodno pozdravili predsjednici ogranaka Matice hrvatske Andrija Stojić i Mate Kelava.
 
Autor Mate Kovačević zahvalio se svima nazočnima na pozornome i strpljivome slušanju te izrazio uvjerenju da su obogaćeni novim saznanjima ali i da su čuli činjenice koje će ih potaknuti na čitanje knjige i daljnje promišljanje o Hrvatima i Herceg Bosni.
 
– Ova knjiga nije pisana niti protiv Srba niti protiv muslimana Bošnjaka. Ova knjiga je moj pokušaj odgovora: što Hrvati u Herceg Bosni jesu, tko su i što mogu ponuditi. Ova knjiga je napisana s ciljem da spoznamo sami sebe, jer tek tada kada poznajemo sebe bolje ćemo poznavati i druge, ali znat ćemo što je ono što je bitno za naš narod i što je naš nacionalni interes.
 
Tekst preuzet od: Tomislavcity.com

Foto: Ivica Šarac