DANAS: 5. izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH (19 sati)

objavljeno u: NAJAVE | 0

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika u razdoblju od 3. srpnja do 7. srpnja 2018. godine petu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 21 djevojka iz 17 zemalja (Australija, Austrija, Bolivija, BiH, Crna Gora, Čile, Italija, Kanada, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Meksiko, Njemačka, Rumunjska, SAD, Srbija, Švedska).

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Uoči početka programa održat će se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji. Udruga „Stećak“ je na svojoj Facebook stranici https://izbornajljepsehrvatice.shortstack.com/QzmBPF objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje. Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji  i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 5. Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Glasovati možete od 19. lipnja u 12 sati do 6. srpnja u 12 sati.

Finalna večer je u petak 6. srpnja s početkom u 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

U prigodnom programu u finalnoj večeri nastupiti će Miroslav Škoro i vokalna skupina „Korijeni“ iz Milwaukee (SAD).

Voditelj programa na završnoj večeri je Frano Ridjan.

Medijski pokrovitelji su Večernji list, Radio Tomislavgrad i portali tomislavcity.com i tomislavnews.com.

Ulaz je slobodan.