SUTRA OTVARANJE NOVE ŠPORTSKE DVORANE U BRIŠNIKU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U prigodi proslave 50. obljetnice Osnovne škole fra Mije Čuića u Bukovici i 40. obljetnice osnovne škole u Brišniku sutra će biti održan svečani program obilježavanja obljetnica ovih škola koji pripremaju njeni djelatnici i učenici, a potom i svečanost otvaranje novoizgrađene športske dvorane u Brišniku za čiju su izgradnju izdvojena sredstva u iznosu od 568,600,26 KM. Planirano je da dvoranu svečano otvore državni tajnik Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin. Program počinje u 11 sati.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske je za projekt izgradnja ove športske dvorane iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu odobrila 500 tisuća kuna i u 2017. godini dodatnih 450 tisuća kuna, dok su ostalo proračunska sredstva općine Tomislavgrad.

Završetkom građevinskih radova dvorana je opremljena sportskom opremom u vrijednosti od 39.835,66 KM. U tijeku su radovi na postavljanju nove fasade na čitavom objektu ove škole. Vrijednost ove investicije iznosi 77.845,74 KM.