S VRHA GRUDE: Zrnca soli (4)

S VRHA GRUDE: Zrnca soli (4)

objavljeno u: S VRHA GRUDE | 0

Što se dalje vraćaju u prošlost, to su napredniji! Tako su ovih dana 2017.(!) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu izvjesili crvenu zastavu s crvenom zvijezdom. Slave stogodišnjicu „listopadske“ revolucije. Tko su ti! Ma, ovo je samo retoričko pitanje, znate vi vrlo dobro naše vrle naprednjake, za kojima trebamo nahrupiti u bolju budućnost. Naravno, oni ne će u Vukovar jer ih kao globaliste ne zanima tamo neka agresija na Hrvatsku, ni išta drugo tragično što se dogodilo Hrvatima u bliskoj prošlosti. Ta, od tada je prošlo samo četvrt stoljeća. Neka tamo idu natražnjaci koji se ne vole vraćati stotinu godina unatrag. Stoga i jesu konzervativni i takvi će ostati zasvagda – misle novovjeki progresisti.

Povjesničari, koji imaju glavnu riječ u kreiranju „kurikularne“ reforme u hrvatskom školstvu, sudjelovali su i u pisanju čitanke EU koja je tiskana u Solunu. Pa tako u njoj uz ostalo piše: „Vukovar je Hirošima srpske i hrvatske ludosti.“ Ta rečenica kći je hrvatske orjune. Kad razuman Hrvat odnosno svaki čovjek koji ne pati od gubitka sjećanja pročita ovu i ovakvu rečenicu, u njemu provriju vrila najgorih emocija, kojih se u normalnim okolnostima kloni. Na koncu ipak prevlada stav: treba ih žaliti, ali ne u tolikoj mjeri da im ne bismo poželjeli odlazak s fakulteta u privatnu sferu, na tržište rada. Pa onda neka misle što hoće i govore što im prvo padne na pamet.

Oružjem, hladnim oruđem i uzavrelom mržnjom utihnuti glasovi u Vukovaru i Ovčari ovih dana najjače odjekuju.

Susjedi i komšije bi odgrizali komadić po komadić hrvatskog teritorija. Razumijemo njihov apetit, ali njegovo zadovoljenje ne bi bilo zabavno! Bolje im je da grickaju plodove sa svoje zemlje i iz svojeg mora, ako ga imaju. Ako ne, neka grickaju riječne rakove, ribe i žabe!

 

Ante Šarac