PRVO OKUPLJANJE “ŠUNJALICA” NAKON RATA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Prvi put nakon Domovinskoga rata u kojemu se dali nemjerljivi doprinos obrani i opstojnosti hrvatskoga naroda na ovim prostorima nekadašnji pripadnici elitnoga izviđačko-diverzantskoga voda (IDV) Brigade kralja Tomislav Šunjalice proteklog vikenda okupili su se na Lovaricama iznad Šujice.

Ratna prijateljstava su najljepša i vječna su a to je potvrdilo i ovo druženje koje su obilježila sjećanja na teške ali i slavne dane devedesetih koje su ovi momci aktivno proveli noseći časno odoru bojovnika HVO-a i Brigade kralja Tomislava, najčešće ispred prvih crta i iza neprijateljskih redova, tamo gdje idu samo najhrabriji – Šunjalice. Prisjetili su se naravno svih onih kojih na žalost više nema među živima, najčasnijih sinova hrvatskoga naroda, s kojima su bili rame uz rame u najtežim ali najponosnijim danima. I potvrdili nastavak održavanja ovakvih druženja ubuduće.

Hvala vam momci na svemu što ste učinili za hrvatski narod, za svaku kap krvi i znoja prolivene za našu slobodu. Hrvatski narod duvanjskoga kraja itekako pamti  i zna tko su bile Šunjalice i zahvalan vam je na svemu.

Foto: Slavko Šumanović i suborci