PROMOCIJA FILMA “OD HERCEGOVINE DO KONGA”

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U tomislavgradskoj spomen-bazilici treću večer za redom svetu misu predvodio je virovitički župnik i gvardijan fra Rozo Brkić.

Nakon svete mise, u velikoj dvorani ispod Franjevačkoga muzeja, premijerno je prikazan film “Od Hercegovine do Konga”, nazvan prema istoimenoj knjizi prvoga hercegovačkoga misionara fra Blage Brkića, koji je u ovu daleku, afričku zemlju otišao u prosincu 1968. godine. Nakon njega još šest hercegovačkih franjevaca, od kojih petorica iz tadašnjega Duvna, uputili su se kao misionari širiti radosnu vijest evanđelja u Demokratskoj Republici Kongo.

Nakon otvorenja izložbe “Afrička zbirka Franjevačkoga muzeja”, predstavljanja knjige “Misionar”, autora pok. fra Stojana Zrne, ovo je treći dan kojim se u okviru ovogodišnjih Dana sv. Nikole Tavelića obilježava 50. obljetnica misionarskoga djelovanja franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije.

Nakon kratke pozdravne riječi gvardijana fra Sretana Ćurčića u prepunoj dvorani okupljeni su u tišini i s najvećom pozornošću pogledali film koji je snimila ekipa Laudato TV iz Zagreba.

Završetkom filma dvoranom se prolomio pljesak oduševljenih gledatelja koji su uživali u ovome odličnom dokumentarnom filmu.