PRIOPĆENJE Hrvatskog nacionalnog pomaka povodom izborne pobjede na lokalnim izborima u Tomislavgradu

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Drage Duvanjke i Duvnjaci, uvaženi sugrađani, poštovani birači u općini Tomislavgrad i inozemstvu,

od srca vam hvala što ste izišli na izbore i svojim glasom pokazali da držite do jedinog nam Tomislavgrada i promišljate našu zajedničku budućnost. Vaša volja naša je obveza i vaši stavovi naše su nove zadaće. Svima koji su glasovali za kandidate za načelnika i liste za općinsko vijeće, kao i onima koji su iz bilo kojeg privatnog razloga bili spriječeni izraziti svoju izbornu volju, još jednom hvala što su pokazali da imaju povjerenja u svoje sugrađane – kandidate i što vjeruju da Tomislavgrad može još bolje i još više. Taj stav svi dijelimo. 

Ovi izbori su bili puno više od običnih lokanih izbora. Ovo izbori su bili pitanje dostojanstva i časti, pitanje poštovanja i samopoštovanja, pitanje inteligencije duvanjskog čovjeka… Nismo ni trenutka sumnjali da će „sinovi ječma i pastorci pšenice“, potomci Mijata Tomića i pripadnici najbolje brigade HVO-a, Brigade kralja Tomislava, naši ratari i građevinci, intelektualci, poduzetnici i mlade snage, odnosno svi Duvnjaci zajedno, ovaj ispit uspješno položiti. Ponosni smo na vas. Ponosni smo na nas. Ponosni smo na Duvno. Hvala!

Danas je novi dan i pozivamo sve kandidate s lista i kandidate za načelnika, kako izabrane, tako i neizabrane, kao i sve naše sugrađane, da nam se pridruže u gradnji još ugodnijeg, poželjnijeg, ljepšeg i prosperitetnijeg Tomislavgrada jer mi, svi zajedno, imamo taj potencijal i jer Tomislavgrad to zaslužuje. Svima pružamo otvorenu ruku i vjerujemo da najbolji dani za naš grad i naša sela upravo dolaze.

Naša će općina biti jaka onoliko koliko smo mi jaki, a mi smo jaki onoliko koliko smo složni. Naša je zadaća postaviti Tomislavgrad na mjesto koje, kao gospodarski najdinamičnija sredina, zavrjeđuje u Hercegbosanskoj županiji. Naša je zadaća hrvatskom narodu u BiH vratiti optimizam, vjeru u vlastite snage i prava koja mu pripadaju. Vrijeme koji dolaze, a posebno opći izbori 2022. god., novi su ispit za sve nas. Iziđimo na taj ispit zajedno!

Dragi naši sugrađani, poštovani simpatizeri HDZ-a 1990 i Hrvatskog nacionalnog pomaka, poštovani glasači Ivana Buntića, izabranog načelnika, još jednom vam se zahvaljujemo na izlasku na izbore i ukazanom povjerenju riječima pokojnoga predsjednika dr. Franje Tuđmana: Mi vas nikada nećemo iznevjeriti!

Pomak, a na uzmak!

U Tomislavgradu, 16. studenoga 2020. god.

HRVATSKI NACIONALNI POMAK

Odgovori