PRESTALO JE KUCATI VELIKO SRCE DR. IVANA BAGARIĆA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Iznenadna smrt i odlazak drage nam osobe uvijek je bolna i teško dokučiva svima nama smrtnicima koji iza njih (još uvijek) ostajemo na zemlji. Tako je bilo i danas poslijepodneva, ovoga kišnoga i tužnoga 9. svibnja 2019. godine, kada se kao grom iz vedra neba duvanjskim krajem munjevito proširila vijest o smrti VELIKOG I DOBROG ČOVJEKA DR. IVANA BAGARIĆA. Svi smo se pitali: Zašto, Ivan?!

Mnogi su se međusobno zvali i pitali (pa i ja sam), potajno se nadajući da to ipak nije istina. Na žalost, bila je! Veliko srce dr. Bagarića kako ga svi poznaju u našem kraju, ali i u čitavom hrvatskom liječničkom krugu, ili Ivice kako su ga oduvijek zvali njegovi Mesijovljani, na žalost, nije izdržalo sve životne kušnje i tegobe kojih je sigurno bilo nebrojeno mnogo. Odrastanje bez oca, gubitak brata na samome početku Domovinskoga rata i sve ostalo očito su nanijeli (pre)ogromne ožiljke na velikom i dobrom Ivanovom srcu koje je danas prestalo kucati za njegovu obitelj, rodnu Mesihovinu, Tomislavgrad s kojima se ponosio i za koji se borio čitav život, ali i brojne ljude u nevolji kojima je svakodnevno pomogao na razne načine.

Ivan je s Mandinim Selom bio povezan na poseban način preko, također prerano preminuloga dr. Ivana Šarca, školskoga i studentskoga kolege, možemo slobodno kazati njegova drugoga brata, s kojim je kao liječnik pomagao mnogima u nevolji tijekom Domovinskoga rata. Različiti po karakteru i osobnosti međusobno se dopunjavali i činili dobro svima kojima su mogli i zato smo se s njima uvijek ponosili. Bože, podari im obojici pokoj vječni.

Obitelji pok. Ivana izražavam iskrenu kršćansku sućut. Neka im Svevišnji podari snage za izdržati nenadoknadivi gubitak njihovoga ali i našega dr. Ivana Bagarića. Dragi prijatelju, počivaj u miru.

Ivica Šarac