PREDSTAVNICI OPĆINE TOMISLAVGRAD I VLADE HBŽ POSJETILI DOM ZDRAVLJA TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Općinski načelnik Ivan Vukadin, ravnatelj Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ Ante Baković, ministri u Vladi HBŽ Stipan Šarac i Petar Galić i Jozo Bagarić, zastupnik u federalnom parlementu, posjetili su jučer Dom zdravlja Tomislavgrad, gdje ih je primio ravnatelj ove zdravstvene ustanove dr. Ivan Bagarić. Povod posjetu je bio uspješan završetak projekta Utopljavanje i povećanje energetske učinkovitosti u javnom sektoru, za koji su utrošena sredstva u iznosu od oko 450 000 konvertibilnih maraka, financiran od strane Vlade Hercegbosanske županije.

Dom zdravlja Tomislavgrad posjetila je i Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice, lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj prepoznate po uspješnom povlačenju sredstava iz europskih fondova, među kojima i završetka mnogih projekata energetske učinkovitosti u tome gradu, kao i zajedničkom europskom projektu s općinom Tomislavgrad Kulturna ruta gange i bećarca.

Ravnatelj Bagarić je nazočne upoznao s planovima za buduće razdoblje, uređenjem novih prostorija fizijatrije, planiranom izgradnjom parkirališne površine iznad objekta Doma zdravlja, a između ostaloga i o važnosti provedbe projekta informatizacije, sve na dobrobit pacijenata.

Naglasio je kako je ponosan na sve djelatnike Doma zdravlja koji djeluje u duhu doktrine Andrije Štampara, ustanove primarne zdravstvene koji godišnje pruža preko stotinu tisuća usluga svojim korisnicima.

Zahvalio je općini Tomislavgrad na pomoći koju pruža ovoj ustanovi, kao i predstavnicima Vlade HBŽ na financiranju projekta Utopljavanja i povećanja energetske učinkovitosti u javnom sektoru.