PREDSTAVNICI HRVATSKOGA GENERALSKOG ZBORA POSJETILI TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Protekle nedjelje na Kupresu je obilježena 30. obljetnica stradanja hrvatskoga naroda na Kupresu. Unatoč snijegu, mnogi su došli na Kuprešku visoravan iskazati počast i pomoliti se za stradale hrvatske vitezove.

Među njima je bilo i izaslanstvo Hrvatskoga generalskog zbora predvođeno predsjednikom Marinkom Krešićem, general bojnikom HV-a u mirovini. Uz njega su bili i Ljubo Ćesić, general bojnik; Krešimir Ćosić, general pukovnik; Miljenko Galić, general bojnik; Rahim Ademi, general bojnik; Ivan Tolj, general bojnik; Ivan Kapular, general bojnik; Boris Zdilar,  general bojnik; Ivica Primorac, generak bojnik; Kornelije Brkić, brigadni general; Rajko Dumančić, brigadni general; Ante Vučić, brigadir; Marijan Biškić, brigadir; Neđo Perić, brigadir i Zdravko Andabak, brigadni general.

Nakon povratka s Kupresa svratili su u Tomislavgrad gdje su upalili svijeće i pomolili se kod spomen-obilježja stradalim hrvatskim braniteljima u središtu grada, kao i ispred spomenika dr. Franji Tuđmanu.

Potom su se u hotelu Tomislav sastali su se s izaslanstvom Općine Tomislavgrad predvođenima načelnikom Ivanom Buntićem i predsjednikom Općinskoga vijeća Ilijom Papićem, predsjednikom Vlade HBŽ Ivanom Vukadinom, direktoricom Uprave za branitelje HBŽ Ljiljanom Kovačević, te predstavnicima braniteljskih udruga.