PREDSTAVLJANJE TOMISLAVGRADSKOGA OGRANKA MATICE HRVATSKE U SPLITU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U Dominikanskom samostanu u Splitu sinoć (11. prosinca), je predstavljena Matica hrvatska Tomislavgrad. O pjesniku, ratniku, političaru i gospodarstveniku (Đuro Vidmarović) Miji Tokiću nadahnuto su govorili Mladen Vuković, Ivan Baković i Marko Tokić.

Mate Kelava je govorio o radu Matice hrvatske od 1991. godine do danas. Istakao je da je Matica hrvatska Tomislavgrad vjerujući idealima ostvarila značajna postignuća na području školstva politike, medija, športa, kulture, u očuvanju tradicionalnih vrednota i nacionalnog identiteta među mladima poštujući načela pobožnosti izvrsnosti i univerzalnosti.

Pjevački ansambl i mješoviti orkestar Matice hrvatske Tomislavgrad pod budnim okom profesorice Kristine Boras i folklorni ansambl Matice hrvatske Tomislavgrad, koreografkinje Mateje Dilber, oduševili su Splićane snagom jedne talentirane i složne generacije matičinih mladica i djevojaka, pokazujući publici, pjesmom, svirkom i plesom da su oni “žiška”tradicionalnog identiteta u postmodernom pluralizmu u Hrvata.

Mate Kelava