POČELA MANIFESTACIJA KONGORA U SRCU I DAN OKUPLJANJA BRANITELJA ŽUPE KONGORA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Paljenjem svijeća u kongorskom groblju na grobovima poginulih, tragično stradalih i prerano umrlih hrvatskih branitelja jutros je započeo program Dana okupljanja branitelja župe Kongora i manifestacija Kongora u srcu. Potom je izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Kongore obišlo borčansko i mandoseljsko groblje gdje su također upaljene svijeće na grobovima hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu.

U 11 sati je u župnoj crkvi je služena sveta misa, a nakon mise župljani, branitelji i mnogobrojna izaslanstva, među kojima i HVIDRA-e Split, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, zajedno s duvanjskim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i predstavnicima Općine Tomislavgrad i Herceg-bosanske županije su položili vijence i upalili svijeće na središnjem župnom križu podignutim u znak sjećanja na sve poginule kongorske župljane (sela Borčane, Mandino Selo, Lipa i Kongora) u dva svjetska i Domovinskom ratu.

Današnji program se nastavlja 14. memorijalnim malonogometnim turnirom Andrije Bartulića Tonija uz braniteljsko i svenarodno druženje.

Večeras u 21 sat počinje koncert grupe Dalmatino na koji je ulaz slobodan (besplatan) i na koji organizatori pozivaju sve čitatelje našeg portala i sveukupno pučanstvo.

Izvor: Udruga branitelja župe Kongora/Tomislavcity

Foto: Ivica Šarac