OŽENIO SE FRANIMIR SESER

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Možda nismo najobjektivniji ali za nas su jučer najveselija dva mista u cilom svitu bili Stipanjići i Mandino Selo kojima se cijeli dan, pa duboko kroz noć, sve do idućega jutra (tj. danas) razlijegala vesela (svatovska) pjesma. Razlog jedan i jedini: oženio se Franimir Seser, najstariji sin Milanov i Ružice r. Cikoja iz Mandina Sela i sebi za vjerni družicu doveo Martinu Jurić, najmlađu kći Ljupkovu i Matije r. Trogrlić iz Stipanjića.

Kod mladoženjine kuće u Mandinu Selu, a potom i kod mladine u Stipanjićima, za odličnu atmosferu se pobrinuo najbolji i najveseliji harmonikaš na ovim prostorima Tomislav Tomo Ivić s Kupresa, a navečer u svadbenom salonu „Gospodar prstenova“, u kojemu se, po slobodnoj procjeni, okupilo preko pet stotina uzvanika, tomislavgradski glazbeni sastav Tibet. Toliko mladosti, veselja i pozitive odavno ne vidjesmo u svatovima.

U nazočnosti kumova, roditelja, rodbine i prijatelja mladenci su vjenčani u crkvi sv. Nikole Tavelića u Tomislavgradu.

Svaki zanimljiv detalj i pokret mladenaca i uzvanika pomno je bilježio poletni trojac foto studija Krišto iz Tomislavgrada.

Našim dragim mladencima želimo puno zdravlja, veselja i prije svega obilja Božjega blagoslova u zajedničkome životu.

Pošto je Franimir na čelu naše mjesne zajednice, nakon jučerašnje ženidbe, što je i po Božjoj i po ljudskoj, slobodno možemo kazati i kako je napokon stigla prva dama u selo. Jer, kakav je predsjednik bez prve dame. Dobro došla, Martina!

P.S.

Martina, prema dobro starom običaju kava za Božić je uvijek u mlade koja te godine dođe u selo. Da znaš!