OTVORENE NOVE PROSTORIJE RADIJA TOMISLAVGRAD

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Nakon dvadeset sedam godina rada i podstanarstva na tri lokacije Radio Tomislavgrad konačno je dobio svoje prostorije na novom autobusnom kolodvoru.

Svečanost otvaranja novih prostorija na novom autobusnom kolodvoru počela je danas točno u podne odavanjem počasti svim poginulim braniteljima, preminulim djelatnicima i suradnicima radija: Anti Maliću Panči, Anti Baćku Toniju i Mariju Ćosiću, kao  i nedavno preminulome velikom prijatelju Radija Tomislavgrad dr. Ivanu Bagariću.

U ime domaćina nazočnima se na samome početku obratio direktor Radija Tomislavgrad Mate Radoš koji se zahvalio općini Tomislavgrad i načelniku Ivanu Vukadinu koji su od početka zdušno podržavali projekt izgradnje adekvatnoga radnog prostora RTG-u, ali i svim prethodnim načelnicima koji su podržavali rad ove medijske kuće. Na drugom mjestu zahvalio se Vladi RH koja je prepoznala cijeli projekt i pomogla ga 380 tisuća kuna. Zahvala je upućena i svim djelatnicima koji su bilo kada radili na radiju kroz ovih 27 godina, ali i svim slušateljima te poslovnima partnerima radija.

O važnosti radija u vremenu Domovinskoga rata ali i svakodnevno u vremenu mira, posebno iskazanom u  vremenu pet elementarnih  nepogoda, kroz pravovremeno informiranje, govorio je načelnik općine Ivan Vukadin. Naglasio je kako je nakon izgradnje adekvatnih prostora radija predstoji poboljšanje standarda djelatnika. Pri kraju svoga obraćanja napomenuo je kako nove prostorije RTG-a kandidira za buduće dopisništvo Radiotelevizije Herceg-Bosne za Hercegbosansku županiju.

Pročitana je čestitka Zvonke Milasa, državnoga tajnika Središnjega državnoga ureda za Hrvate izvan RH čijom se financijskom pomoći, uz općinu Tomislavgrad, zaokružio cijeli projekt izgradnje novih prostorija. Uz ispriku zbog nedolaska i čestitku za 27. rođendan naglašen je ponos zbog sufinanciranja cijeloga projekta kojim će RTG emitirati još kvalitetniji program i uz informiranje javnosti nastaviti njegovati i čuvati kulturni i nacionalni identitet Hrvata u BiH.  

Na samome kraju okupljenima se obratio predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović koji  je kazao kako ima više razloga da se na poseban način obilježi otvaranje novih prostorija, koji su jedna mjera, koju treba nastojati ostvariti u svakom djelu života. Potom je zajedno sa najstarijim djelatnikom radija Ilijom Ljubičićem simbolično presjekao vrpcu čime su i službeno otvorene nove prostorije Radija Tomislavgrad, koje je blagoslovio fra Gabrijel Mioč. Zanimljivo, fra Gabrijel je i prije 27 godina, na samome početku rada RTG-a zazvao Božji blagoslov.

Djelatnicima Radija Tomislavgrad upućujemo iskrene čestitke uz želju da, kao i do sada, nastave i dalje raditi i emitirati kvalitetan program, na korist ali i ponos cijeloga duvanjskoga puka.

Čitava ova svečanost bila je emitirana u izravnom radijskom prijenosu.