OBRED PRIMANJA I OBEĆANJA U FRAMI KONGORA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Potaknuti Božjom milošću framaši iz župe Kongore protekle nedjelje (28. travnja) stupili su pred Gospodina i odazvali se na Njegov poziv s: „Evo me!“. Sedam framaša je primljeno u Framu, osam ih je dalo prva obećanja, a 12 obnovilo svoja obećanja služenja Gospodinu stopama sv. Franje.

Obred primanja i obećanja održan je u crkvi Presvetog Srca Isusova u Kongori pod geslom „Gospodin moj i Bog moj.“ Svetu misu predvodio je fra Sretan Ćurčić koji je svojim riječima uputio pravu poruku nama framašima, to jest da Frama nije samo hobi u slobodno vrijeme već stil života.

Svojom pjesmom upotpunila je ovu svečanost Frama Posušje, a naše slavlje su uveličale i Frama Tomislavgrad, Frama Seonica, Frama Bukovica, Frama Posušje, Frama Mostar, Frama Humac i Frama Gospa od Zdravlja Split.

Nakon svete mise druženje s ostalim framašima se nastavilo u školskoj dvorani uz uvijek prisutno framaško veselje, pjesmu i ples.

Hvala svima koji su svojim dolaskom ili na neki drugi način uveličali ovaj naš svečani dan i posebno hvala našem duhovnom asistentu fra Stjepanu Martinoviću, koji je i omogućio ovo sve.

Tekst: Marina Galić

 Foto: Miro Šumanović