NEDJELJNA PRIČA: Richard Wurmbrand o svom obraćenju

objavljeno u: NEDJELJNA PRIČA | 0

Bože, ako postojiš, objavi mi se!

Poznati rumunjski suvremeni pisac napisao je o sebi u jednoj knjizi sljedeće:

“Bio sam odgojen u obitelji bez vjere. Rano sam ostao siroče. Lišen vjerskog odgoja, rastao sam u gorčini i siromaštvu za vrijeme Prvoga svjetskog rata. U svojoj 14. godini već sam bio okorjeli bezbožac, ateist. Knjige što sam čitao bile su protuvjerske, a vjerske sam knjige držao kao štetne za ljudski razum.

Unatoč svome bezboštvu, volio sam navraćati u crkve ispred kojih sam prolazio. Znao sam slušati i propovijedi, ali me nisu osvajale.

Jednoga dana, ovako sam molio: “Bože, siguran sam – ti ne postojiš. Ako slučajno postojiš, u što ja ne vjerujem, nije moja dužnost u Tebe vjerovati, nego je Tvoja dužnost  meni se objaviti.”

Bezboštvo mu nije dalo mira. Imao je sreću te je upoznao jednoga tesara koji mu je odmah počeo govoriti o Kristu, Bibliji, duši i nebu. Darovao mu je Bibliju. Knjigu je čitao bez namjere kako bi nešto saznao o Bogu. Čitajući i uspoređujući svoj život s Isusovim, morao je – kako kaže – proplakati nad svojim jadnim životom. Kristu se potpuno otvorio i postao je kršćanin. Obratila se i njegova žena.

“Nikakvo bogatstvo nije sjajnije, nikakva čast,

nikakvo dobro ovoga svijeta nije veće od katoličke vjere, jer samo ona  otvara oči slijepima, bolesne

ozdravlja, a pravednike čuva i vodi

u vječno blaženstvo!”

(Sv. Augustin)

 

Vjera je čin povjerenja i potpunoga predanja

osobi Isusa Krista!

 

Priredio: fra Petar Ljubičić