NEDJELJNA PRIČA: Blažena Djevica Marija uvijek pomaže

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Sin ugledne rimske obitelji bio je vrlo dobro odgojen u katoličkoj vjeri. Nažalost zapao je u loše društvo i tako pošao zlim putem. Teško je obolio i završio u bolnici u Rimu. Doznala je to njegova majka, ožalošćena udovica, pa ga je došla posjetiti. Vidjevši da je stanje vrlo ozbiljno, pokušala ga je nagovoriti na pomirbu s Bogom. Da bi očistio svoju savjest, trebala mu je iskrena ispovijed. 

Sin, koji je duboko pao u grijeh, nije htio ni čuti za ispovijed te je zaprijetio majci da će se odmah ubiti ako mu još jednom spomene ispovijed i svećenika. Ožalošćenoj su ženi preostale samo suze i molitve. Međutim približio se njegov imendan koji je redovito slavio. Majka se sjećala kako je njezin sin nekada volio ruže. Donijela mu je kao čestitku za imendan lijep buket bijelih ruža, ali je među njih puna žive vjere u pomoć Majke Božje sakrila i jednu medaljicu Blažene Djevice Marije. 

I tek što je sin taknuo buket bijelih ruža, suze su ga oblile. Prve riječi bile su: “Majko, zovi mi svećenika!” Majka je rado ispunila njegovu želju. Dovela je svećenika i on se pobožno i iskreno ispovjedio, primio svetu pričest i otišao mirne duše u vječno blaženstvo.

Tekst: fra Petar Ljubičić