NAJAVA: XXIII. Humski dani poezije

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i ove godine, od 23. listopada do 11. studenoga, organizira Humske dane poezije – tradicionalnu književnu manifestaciju koja traje već dvadeset i tri godine.

 XXIII. Humski dani poezije sastoje se od sljedećih programa:

Orašje: 23. listopada 2022., u suradnji s Maticom hrvatskom, književna je večer naziva Susret pjesnika u Posavini.

Tolisa: 24. listopada književnici će posjeti Srednju školu fra Martina Nedića.

Mostar: 28. listopada 2022. je Sveknjiževna večer – središnji program Humskih dana poezije. U prvom dijelu večeri spominjemo se preminulih članova DHK HB: Josipa Palade, Tvrtka Gavrana, Silvestra Ištuka, Luke Tomića i Zdravka Ostojića (preminulih u protekloj godini), Joze Mašića (peta obljetnica od smrti), Stojana Vrljića, Rajka Glibe i Pere Šimunovića (deseta obljetnica od smrti).

U drugom dijelu večeri nastupaju članovi DHK HB, afirmirani pjesnici, mladi pjesnici i gosti.

Mostar: 3. studenoga 2022. je XVI. Ikavski skup koji organiziramo u suradnji sa Studijem za hrvatski jezik i književnost Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Ikavski skup sastoji se od tri dijela: filološki pogledi, književni prinosi i etnološki prinosi. U središtu pozornosti je ikavica kao jedan od idioma hrvatskoga jezika. Sudjeluju jezikoslovci i književnici koji pišu na ikavici.

Tomislavgrad: 11. studenoga 2022. književna je večer nazvana Kraljevstvo riječi koju organiziramo u suradnji s Kulturno-informativnim centrom i Gradskom knjižnicom Tomislavgrad.

Uz nadu da ćete pratiti programe XXIII. Humskih dana poezije srdačno Vas pozdravljamo.

Tajništvo DHK HB