NAJAVA: U HRT-ovoj emisiji Puls reportaža o “letećem fratru” o. Zvonki Martiću

objavljeno u: NOVOSTI | 0

HRT – HTV1 15.11.2018. 20.58

U ovo doba godine prisjećamo se vukovarskog stradanja i odajemo počast žrtvama. U studenom se mnogo govori o Gradu heroju, ratnim ranama, ožiljcima koje su ostavile, ali i o teškoćama sadašnjosti, odlascima mladih, podjelama stanovništva. No Sanja Pražen odlučila je ispričati neke dobre priče iz Vukovara.

Ivana Antunović Jović posjetila je izložbu u Muzeju ratne fotografije u Zagrebu i razgovarala s ljudima koji su fotoaparatima i kamerama hrabro kročili kroz ratna vremena. Pred jednom od fotografija organizirala je susret na koji se čekalo 26 godina.

S Aljaske su krenuli na put oko svijeta u godinu dana. Na Braču brali masline. Na Hvaru kušali čokoladu. Zašto je američka obitelj, umjesto redovite škole, svojoj djeci odlučila pružiti životnu, otkriva Franka Jović Tonkli.

Jesu li i dokumentaristi skupina građana koja može mijenjati svijet, zapitali su se organizatori najstarijeg američkog festivala dokumentarnog filma koje nosi ime antropologinje Margaret Mead. Dokumentarni film “Leteći fratar” HRT-ovih autora, Ljiljane Šišmanović i Davora Borića, prikazan je u službenoj konkurenciji Festivala, a oni su iz New Yorka donijeli priču za Puls.

 

Izvor: hrt.hr