NAJAVA: Promocija filma „Štafeta smrti“ u Tomislavgradu 3. svibnja

objavljeno u: NAJAVE | 0

U organizaciji braniteljskih udruga iz Domovinskoga rata i općine Tomislavgrad u petak, 3. svibnja 2019. godine, s početkom u 19 sati u kino dvorani Kulturno-informativnog centra bit će prikazan dokumentarni film „Štafeta smrti“.

Film je izišao u produkciji Laudato TV i govori o događajima iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. godine  (minska polja nedaleko od Marinaca).

Glavni pripovjedači događaja su Ivica Jurčan i Đuro Kovačević, dvojica preživjelih hrvatskih branitelja od njih ukupno jedanaest). Oni su te nedjelje kroz okupirane Bogdanovce krenuli sa civilima u proboj te su jedini preživjeli. Radi se o događaju kada su hrabri HOS-ovci zbog nemogućnosti da na drugi način spase civile svjesno krenuli kroz minsko polje kod Marinaca. Kako su gubili živote zamjenjivali su se jedan po jedan.

Na promociju filma u Tomislavgrad dolazi Damir Radnić, vukovarski branitelj i tadašnji zapovjednik HOS-a, sad pukovnik HV-a u mirovini, jedan od naratora u filmu, i Ivica Jurčan jedan od ukupno dvojice preživjelih hrvatskih branitelja.

Ulaz je slobodan i svi ste pozvani.