NAJAVA: Kamen temeljac za CHE Vrilo 16. srpnja

NAJAVA: Kamen temeljac za CHE Vrilo 16. srpnja

objavljeno u: NAJAVE | 0

Svečanost u povodu polaganja kamena temeljca za crpnu hidroelektranu Vrilo (CHE Vrilo) održat će se u ponedjeljak 16. srpnja 2018. u 12:00 sati na adresi Vrilo b.b. Tomislavgrad.

Nazočnima će se obratiti generalni direktor JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, mr.sc. Marinko Gilja, a svečano će kamen temeljac položiti, hrvatski član Predsjedništva BiH, akademik Dragan Čović.

Nakon svečanosti polaganja kamena temeljca za CHE Vrlio, u 12.40 planirane su izjave za medije.

CHE Vrlio je investicija JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar vrijedna 89,11 milijuna eura. Godišnje će proizvoditi 196 GWh električne energije. Instalirni protok je 2 x 25 m3/s, ukupna snaga dva agregata je 66 MW. Planirano puštanje u rad je 2023. godine. CHE Vrlio koristit će vodu rijeke Šuice, a za vrijeme smanjena dotoka u Duvanjskome polju crpit će vodu iz Buškoga blata u akumulacijski prostor gornjega bazena.

Planirana je izgradnja 7 građevinskih objekata CHE Vrlio: gornji bazen, ulazna građevina dovodnoga tunela, dovodni tunel duljine 5 kilometara, vodna i zasunska komora, tlačni cjevovod duljine 450 m; strojarnica s izlaznim tunelom i izlaznom građevinom, platoom i rasklopištem i donji bazen.

S obzirom na važnost svečanosti kojom počinje izgradnja nove hidroelektrane u energetskome sustavu JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, pozivamo vas da nam se pridružite i zabilježite taj događaj.

Izvor: ephzhb.ba