NAJAVA: Izložba karikatura ‘‘Alojzije Stepinac u slici i riječi – utjecaj komunističke propagande na stvaranje negativne slike o zagrebačkom nadbiskupu”

objavljeno u: NAJAVE | 0

Izložba karikatura ‘‘Alojzije Stepinac u slici i riječi – utjecaj komunističke propagande na stvaranje negativne slike o zagrebačkom nadbiskup‘‘ te prikazivanje dokumentarnog filma o blaženom Alojziju Stepincu iz vremena komunizma upriličit će se u ponedjeljak, 29. svibnja u Galeriji Franjevačkog muzeja Tomislavgrad s početkom u 18,30 sati.

U suradnji s djelatnicima Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu, izložbu su osmislili i priredili doc. dr. sc. Marijo Kevo, doc. dr.sc. Tomislav Anić i Suzana Obrovac, profesorica na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, gdje je u studenom 2015. ova izložba prvi put izložena.

Iz Franjevačkog muzeja u Tomislavgradu su istaknuli kako je ova izložba po mnogo čemu drugačija od većine izložbi.

”Naime, nije plod umjetničke kreativnosti i ne otkriva ljepotu ljudskog duha, nego pokazuje plod zloće, zloporabe umjetnosti i medija. Ona otkriva čovjeka grešnika, zatvorenog u okove ideologije. Zato izložbi treba pristupiti kritički i uočiti pogubne posljedice ideološke manipulacije u kojoj su mnogi odgajani, uskraćeni za istinu i ostavljeni da žive u svojim zabludama”, poručili su iz Franjevačkog muzeja.

Svi zainteresirani izložbu će moći pogledati do kraja lipnja svakim radnim danom u vremenu od 8 do 16 sati.

Kupreški radio