NAJAVA: Blagoslov i otkrivanje spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Uzdolu

objavljeno u: NAJAVE | 0

Udruga 3. bojne Brigade Rama, Dan branitelja Uzdola poziva na otkrivanje spomenika podignutog u čast  134-ici poginula Hrvatska branitelja  iz  HR HB i RH, koji će se obilježit  prigodnim programom u nedjelju, 23. lipnja 2019. godine kod župne crkve na  Uzdolu- Rama.

       Spomenik je podignut u čast bojovnicima koji su ginuli na  širem području  Uzdola  iz mnogih mjesta HRHB i RH i to:  Jajca, Novog Travnika, Fojnice, Bugojna, Uskoplja, Rame, Konjica, Jablanice, Tomislavgrada, Posušja, Gruda, Ljubuškog, Širokog Brijega, Mostara, Čapljine,  Zagreba, Brezovog Gorja, Varaždina i Siska.  Njima u čast bit će služena sveta misa koju će predvoditi nadbiskup vrhbosanski  Vinko kardinal Puljić, nakon koje će se otkriti i blagosloviti spomenik. Uzdol je 2016. godine kardinal Vinko Puljić  proglasio „Mjesto posebnog pijeteta žrtvama Domovinskog rata“ 

         Iz Udruge, Vas pozivaju, da u duhu vjere i zajedništva, uz mogućnost zagrljaja mira i pravde budete nazočni ovom događaju kako bi smo skupa izrazili zahvalnost svim Hrvatskim braniteljima.

Svi ste dobro došli!

Izvor: omolje.com