NA TRGU GANGE I HAJDUČKE DRUŽINE ODRŽANA VEČER BEĆARCA I GANGE

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Ljubitelji tradicijske baštine večeras su ponovno došli na svoje. Naime, na nedavno otvorenom Trgu gange i hajdučke družine, čija je izgradnja financirana sredstvima pretpristupnih fondova EU, kroz projekt Kulturna ruta bećarca i gange, večeras je održana Večer bećarca i gange. Nastupili su KUD Orljava i KUD Svilenka iz Pleternice, posuški gangaši, te članovi i članice kulturno-umjetničkih društava iz Tomislavgrada: HKUD Crvenice, HKUD Sarajlije, Udruga Hrvatska duvanjska baština, HKUD Kralj Tomislav, Etno-pjevačka skupina Sv. Cecilija te Plesni ansambl Matice hrvatske Tomislavgrad.

Uz pozdrav okupljenima, na kraju programa svima njima općinski načelnik Ivan Vukadin izrazio je uručio zahvalnice i zahvalio na dolasku i prikazanoj bogatoj tradicijskoj baštini tomislavgradskoga i pleterničkoga kraja, kojega je i danas predstavljala gradonačelnica Antonija Jozić. Njoj i njezinoj ekipi načelnik Vukadin i danas je izrazio zahvalnost zbog nemjerljive pomoći u pisanju ali i tijekom provedbe cijeloga projekta.

Završetkom “folklornoga” dijela programa na scenu je stupio tamburaški sastav Satir iz Davora, koji je odličnom svirkom oduševio okupljene, nakon koje su se mnogi uhvatili plesa i kola.

I današnji događaj vješto i na zanimljiv način, samo njemu svojstven, vodio je fra Jozo Radoš Đoka.

Prije početka programa na samome trgu, u kino dvorani održan je okrugli stol na kojemu je prezentiran već spomenuti projekt Kulturna ruta bećarca i gange.

S ovim događajem danas završava ovogodišnja duhovno-kulturna manifestacija Dani sv. Nikole Tavelića.