NA PROMOCIJI FILMA “GENERAL” U MOSTARU

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Hrvatski narod jučer je s ponosom proslavio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ovaj dan, 5. kolovoz,  zauvijek je i zlatnim slovima upisan u povijest moderne hrvatske države i hrvatskoga naroda u cijelome svijetu. Zbog toga ne čudi i odabir ovoga nadnevka za službenu promociju toliko očekivanoga filma “General”, redatelja Antuna Vrdoljaka, u čijem su snimanju sudjelovali i Duvnjaci, na snimanju scena s tenkovima, u ožujku 2017. godine.

Uz kina u Republici Hrvatskoj službena promocija održana je i u CineStar kinu u Mostaru.

I ekipa iz Mandina Sela (Josip Šumanović, brat hrvatskoga viteza Dragana Šumanovića i pisac ovih redaka) bila je nazočna promociji ovoga filma čije je skoro dvosatno trajanje podijelila sa lijepim društvom – časnim sestrama na službi u Mostaru, njih skoro petnaestak (nismo se na žalost svi fotografirali po završetku filma), a najzaslužnija za okupljanje svih nas je časna sestra Matija Pačar, kći hrvatskoga viteza Ivana Pačara, stradaloga na Kupreškoj visoravni u travnju 1992. godine kojoj se i ovako zahvaljujemo na pozivu i nabavljenim kartama.

Film je odličan, potresan, i prije svega s jasnom porukom: ako izgubimo sjećanje na Domovinski rat, uzalud su ginuli najbolji sinovi našega naroda. A ovaj film se itekako bori protiv zaborava i potiskivanja istine o borbi hrvatskoga naroda za svoju slobodu.

Stoga, prvom prilikom otiđite do najbližega kina i svakako pogledajte film “General”.

Odgovori