NA OŠTROJ GLAVICI

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Zahladilo a sniga tek u tragovima i to samo u planini. Kao idealno vrijeme za šetnju. Ekipa koja je danas provela pet i pol sati u šetnji planinom ispunila je svoj dan u cijelosti. Lipo društvo, fina priroda, dan koji bi predložili i preporučili svakome. Stoga, iziđite iz kuća i prošetajte. Dosta televizije, mobitela i ostalih čudesa moderne tehnike koja svi koristima i previše.

Kretali smo se selom, ispod Rezinih kuća, pokraj kapelice sv. Ante i Bunarina, na Lokvice. Planirali smo se uključiti na požarni put ispod Lipskog gaja koji je prije nekoliko godina izgradila šumarija (još uvijek u odličnom stanju!), ali nismo se htjeli zamjeriti psima (njih desetak) koji su revno obavljali svoju zadaću i čuvali obližnje stado. Dakle, umjesto ravno, (s)krenuli smo uza stranu i za nekih desetak minuta bili na planiranoj ruti.

Putom smo išli dalje preko Risova guvna, uz Prodole, kratko zastali uz osmatračnicu koju je također prije nekoliko godina izgradila šumarija i put nastavili dalje prema Orlovači.

Nakon kratkog fotografiranja i objeda (nismo se dugo zadržavali jer je već bilo poprilično hladno). Nastavili smo put do Oštre glavice (1318 m n.v.) i ponovno fotografiranje i potom povratak nazad.

Pratila nas je pokoja kap kiše i oblaci koji su se već lagano počeli spuštati sve niže, najavljujući kišu i snijeg (ujutro ćemo vidjeti jesu li prognostičari bili u pravu). Spustili smo potom preko Klapavaca, Piskulje, ostavljajući iza sebe Podine i farmu Ante Šarca s kojega je dopirao lavež pasa. Možda bi i svratili na farmu da se nismo bili pomalo umorili, radujući se toploj kavi koja nas je čekala u kući.

Idealna dionica za šetnju koju preporučamo svima koji vole prirodu i planinu.