MOLITVA ZA HRVATSKOGA VITEZA DRAGANA ŠUMANOVIĆA I SVE STRADALE BRANITELJE

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Okupljajući se pokraj groba pok. Dragana Šumanovića, obitelj, mještani, suborci i predstavnici braniteljskih udruga općine Tomislavgrad prisjetili su se jutros ovoga hrvatskoga viteza i svih hrvatskih branitelja kojima se u znak sjećanja i iskazivanja časti, početkom svakoga kolovoza, čitavo jedno desetljeće održavao Memorijalni malonogometni turnir Dan Oluje i dani Mandina Sela. Turnir se od 2016. godine više ne održava ali nije zaboravljena žrtva hrvatskih branitelja, čijom smo žrtvom i dobili dugo sanjanu slobodu. Podsjetimo, sa Draganom Šumanovićem 10. listopada 1995. u mjestu Sitnice kod Mrkonjić-Grada poginuo je i Dragan Perić iz Eminova Sela. Poginuli su kao tenkisti iz sastava 1. Gardijske brigade HVO Ante Bruno Bušić.

Položen je vijenac, upaljene svijeće a potom je kongorski župnik fra Stjepan Martinović predvodio molitvu za pok. Dragana i sve hrvatske branitelje.

Turnir se više ne održava, ali ostaju sjećanje i ponos na hrvatske branitelje, jer navik žive oni koji zginu pošteno! Na to nas obvezuje njihova žrtva ali i riječi majke Anice koja je nekoliko puta ponovila: Hvala vam što ih niste zaboravili! Nismo i nećemo nikada. Neka im je laka hrvatska gruda!