LIPA: Uklonjeno 18 borova u groblju

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Lijep i sunčan dan mještani Lipe iskoristili su za uređenje groblja. Pristupilo je se uklanjanju stabla borova koji su zbog svoje veličine prilikom olujnih vjetrova prijetili okolnim spomenicima u slučaju loma. Petnaestak mještana , motorne pile , dobar traktor i moglo je se pristupiti uklanjanju. Svih 18 gromada je uspjesno položeno bez oštećenja spomenika. Još jednom hvala svima koji su sudjelovali i treba ih spomenuti ;

Ivan Nenadić-Nidža (nije se satrao od rada), Veselko Nenadić-Nidžin(nije na ćaću bolji je radnik).

Mate Skočibušić pok. Stipe (uspio pokvariti ali i popraviti šticara), Dane Ančić ( češko se i s noge na nogu), Brane Skočibušić (iznenađujuće dobro radio).

Zvonko Gabrić pok. Miroslava (za razliku od brata Boće radnik).

Bero Šoljić (služio kao alpinist za vezanje borova na velikim visinama), Ivan Šoljić Berin( može ćaću priskočit), Rade Šoljić (bez čijeg traktora i spretnosti akcija bi bila teško izvediva).

Slavko Gabrić (čistio grabljama 7 kvadrata od 10 h jutri do 16h popodne).

Stipan Karačić Paljinović (pokazao zavidno umijeće rada s motornom pilom , neki kažu kao i s ženama).

Ante Gabrić (uležo se a i zena mu tako kaže al dao je ruke), Ilija Gabrić Lukin (nije ćaći ni do kolina u radu s drvetom, al u priči je jači), Ivan Buntić Božin (satro se organizirajući i brinući za sve ove ljude).

Bare Jošanički Šćetin (did mu s jednom rukom pola Vrana posiko, a Bare obe live ali nekako je uspio sa šticarem upravljati). Hvala i Iliji Skočibušiću Graši sto nam je ustupio šticara. Hvala i vanjskim donatorima Franimiru Seseru (isprsio se s 30 KM za pivu) i našem Ćići (odbio bratu Brani dnevnicu a dao nama za piće). I Boći Gabriću ranije spomenutom iako neradnik ostvitlo je donekle obraz kad se pojavio.

Hvala i Ivani Buntić na kolačima (ovo sam prisiljen napisati zbog mira u kući).

Šalu na stranu, još jednom hvala svima i nadam se da nisam koga zaboravio.

P.S. Da ne zaboravim spomenuti i Vjeku Gabrića koji je se pojavio ” baš slučajno” kad smo sve završili, tako da smo zaključili da bi bilo bolje da je ženu Mariju poslao u obilazak, kad ništa, na oči je bolja od njega.

Ivan Buntić