KONZULAT RH U LIVNU: Na biralištima nositi maske, distanca od 2 metra, ponijeti vlastitu kemijsku olovku

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Konzulat Republike Hrvatske u Livnu oglasio se priopćenjem o epidemiološkim mjerama na biralištima za Izbore za zastupnike u Hrvatski sabor koji će se održati 4. i 5. 7. 2020.

Za birače sa područja Hercegbosanske županije biti će otvorena četiri (4) biračka mjesta unutar osnovne škole: „Ivan Goran Kovačić“ (Župana Želimira 25, 80101 Livno).

Birači su dužni poštivati sve epidemiološke mjere koje su na snazi u Bosni i Hercegovini u svrhu sprječavanja širenja pandemije COVID-19:

– U vanjskom prostoru ispred birališta, birači su dužni držati socijalnu distancu – min. 2 metra.

– Prilikom dolaska na biralište/biračko mjesto i tijekom boravka na biralištu birači su obvezni nositi zaštitne maske.

– Birači ne trebaju nositi zaštitne rukavice, osim ako imaju oštećenja kože i noktiju na rukama.

– Prilikom ulaska na biralište/biračko mjesto birači su obvezni dezinficirati ruke. Dezinfekcijska sredstva su osigurana na ulazu na biralište i svako biračko mjesto.

– Birači su obvezni sa sobom donijeti vlastitu kemijsku olovku s kojom će obaviti glasovanje.

– Na biračko mjesto birači ulaze i izlaze jedan po jedan na način da je razmak među biračima i ostalim prisutnim osobama najmanje 1,5 metar. Birači na red čekaju ispred ulaza u prostorije, održavajući razmak od 1,5 metar.

– Kod provjere identiteta, birač nakratko skida masku na udaljenosti od 2 metra od člana biračkog odbora, koji je zadužen za provjeravanje identiteta birača, kao i od drugih osoba

– Na biračkom mjestu može istovremeno biti samo onoliko birača koliko je označenih mjesta za glasovanje u prostoriji.

– Nakon obavljenog glasovanja birači su dužni odmah napustiti biralište bez ikakvog zadržavanja u prostoru birališta i oko birališta.

Molimo glasače za strpljenje i poštivanje epidemioloških mjera, te podsjećamo kako su birališta u inozemstvu otvorena dva dana, u subotu i u nedjelju (4. i 5. 7. 2020.).

Izvor: livno-online.com