KOMENTAR: Električari, bili ste na visini zadatka!

objavljeno u: NOVOSTI | 0

U vremenu u kojemu živimo ne treba ni naglašavati što znači električna energija. Tek kad se dogodi nešto što izazove prekid u njenoj opskrbi svjesni smo što znači ne imati je.

Bura koja je orkanskom jačinom puhala (puše i danas, već treći dan zaredom) i pričinila ogromne štete na krovovima kuća na području naše općine, ponajviše Borčana i Omolja, izazvala je i prekide u opskrbi električnom energijom.  Na iznenađenje mnogih, nakon relativno kratkoga vremena, s obzirom na veličinu nastale štete, djelatnici Elektroprivrede HZ HB uspjeli su sanirati štetu. Preostali su tek dijelovi mreža po Borčanima i Omolju, na kojima se i danas radilo, unatoč vjetru koji je puhao i danas.

Netko će možda kazati, kako im je to posao i kako je to normalno. Slažemo se, to im i jeste posao, ali nije normalno popeti se na električne stupove dok se bura ne smiri. A ovi ljudi su se popeli i radili… Potpisnik ovih redaka bio je u subotu i danas na terenu i smrznuo se  poprilično. Na zemlji, na tvrdom tlu. Kako li je tek bilo električarima koji su strpljivo radili svoj posao na stupovima, na visini, izloženi vjetru i hladnoći, sve kako bi žurno popravili štete i žiteljima pogođenih sela što prije osigurali opskrbu električnom energijom. Mislim kako zaslužuju makar pohvalu zbog svega što su učinili ovih dana.

Nekadašnjom vojničkom terminologijom rečeno, u cijelosti ste bili na visini zadatka!