KAKO JE MALA SRUŠILA BICIKLISTU I OD MIRIJANA ZARADILA SALAMU…

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Da svakodnevica nije ista i da odskače od nekog ustaljenog ritma kao u ostatku godine najbolje govori činjenica da se u srpnju i pogotovo kolovozu selo napuni sa svih strana: iz Zagreba, Njemačke, Austrije…

Za Veliku Gospu se svi nekako nađu u selu ili u gradu, a selo posjete svako malo.  Ne bi to bilo ništa čudno da se svako ljeto ne pojavi i Mirijan koji u svojoj opuštenosti i spremnosti da nasmije sve oko sebe uvijek i iznova nađe novu temu ili osobu sa kojom će se to ljeto zabaviti, i on ali i selo.

Tako je ovog ljeta na red došao i jedan žitelj Mandina Sela. Ništa ne bi bilo neobično da se ne radi o psu. Točnije, Mala., pas mješanac koji broji 7 godina starosti i čitav život je provela u Mandinu Selu. No da vam ispričam ono što je interesantno i bit cijele ove priče.

Banu Mirijan u konobu i nosi veliku salamu ispod ruke i kaže: „Ovo je salama za tvog ćuku“.

Pitam ga što, on kratko izgovori: „Zato što je uspila jednog biciklistu srušit sa bicikla tijekom njegove vožnje kroz selo“.

Rekoh mu kako to i nije neki razlog a on odgovara: „ J… mu, em mu je biciklo žensko, em sporo vozi i auto i biciklo pa je ćuko to pripoznao i uradio ono sto smo davno tribali mi“.

Mala uživa sočno mljašćući već treći dan za redom i kad god vidi Mirijana kao da zna da ju je počastio, veselo mu pritrči mašući repom a na licu kao da joj se pojavi zagonetni osmjeh.

 

Tekst i foto: Tomo Vukadin