JOZO I RUŽA DANAS SLAVE 42. GODIŠNJICU BRAKA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Nije okrugla obljetnica, ali je svakako vrijedna čestitke!

Na današnji dan prije točno 42 godine, odnosno 8. siječnja 1977. godine, u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova u Kongori, pred tadašnjim župnikom fra Martinom Planinićem, kršćanski brak su sklopili Ružica – Ruža Vukadin, kći Jozina i Ive r. Rezo, i Jozo Vukadin, sin Perin i Marte r. Radoš, oboje iz Mandina Sela.

Prema tadašnjem običaju u crkvi su naviješteni (ozvani) tri puta: na Novu godinu (1. siječnja 1977.), 2. siječnja i na Tri kralja (6. siječnja 1977.). Kumovi vjenčanja bijahu im Mirko Krajina, Petar Vujević i Ante Radoš.

Ovo je brak blagoslovljen s četvero djece: dvije kćeri (Mila i Tomislava) i dva sina (Petar i Ante), svi sretno udani i oženjeni, koji svome rodu i narodu podariše (zasad) 12 unučadi.

Nakon brojnih godina provedenih u Njemačkoj, Ruža i Jozo se 2013. godine vratiše u rodno selo gdje uživaju u zasluženom umirovljeničkom životu.

Obično se kaže kako se dobra cura uda(je) u svoje selo a sada odgovorno možemo napisati kako je Ruža opravdala udaju za svoga Jozu i ulogu supruge, majke i bake,  a Jozo pak svoju ulogu muža, oca i djeda.

Našim mladolikim slavljenicima želimo i dalje puno zdravlja, sreće, Božjega blagoslova i u nastavku života. Ljubavi im više ne treba poželjeti. Vidi se da je ima kao i prije 42 godine, na dan sklapanja braka. Živjeli nam još puno godina!