IZNAD SELA POSTAVLJENA SVJETLEĆA JELKA OD ŠEST METARA

objavljeno u: NOVOSTI | 0

Ideja za postavljanje okićene jelke iznad sela, kao i većina drugih, nastala je sasvim spontano na (jutarnjoj) kavi, kroz priču da uradimo nešto na ponos cijelog sela. Vrijeme je adventa i odlučili smo se ukrasiti i osvijetlili neki predmet koji bi pozicionirali iznad sela i koji bi bio vidljiv iz daleka. Budući da već nekoliko sela u našoj općini imaju križ odlučili smo se za ukrašavanje božićne jelke.

Kako i na koji način pretvoriti ideju u djelo osmislio je tim u čijem su sastavu bili: Vlado Šumanović – ukratko, glavni majstor za sve radove; Josip Tokić – inženjer za lampice; Mijo Vukadin – glavni šumar zadužen za najprirodnije uklapanje jelke s prirodom; Franimir Seser – predsjednik mjesne zajednice, zadužen za osiguravanje financijskih sredstva potrebnih za uspješnu provedbu projekta i Brane Skočibušić, prijatelj iz Lipe koji je nesebično priskočio u pomoć s namjerom da istu ideju provede u svome selu. Naravno, u čitavom ovom poslu moralna podrška i dobri savjetnici su nam bili Tomo Vukadin i Stojan Tokić. Tako je i nastala jedna zanimljiva konstatacija koju je izrekao Vlado da tribamo Tomu pitati kako bi on to sve napravio, pa kada on objasni, uraditi sve kontra njegovih instrukcija i da ne možemo pogriješiti.

Veliko HVALA u ime nas cijele ekipe koja je izvela radove, a mogu reći i u ime cijeloga sela nepoznatom donatoru, odnosno više njih koji su nas podržali s iznosom od 500 eura.

Vjerujemo kako će u ovo predbožićno, zatim i božićno-novogodišnje vrijeme jelka koju smo postavili iznad sela biti na ponos svim mještanima Mandina Sela a na divljenje svim prolaznicima koju budu ovuda prolazili.

Tekst: Franimir Seser

Foto: Josip Tokić